Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Κάλεσμα σε επαγρύπνηση και αγώνα

Κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τη βουλευτή Σοφία Καλαντίδου μίλησε με τους εργαζόμενους σε δυο από τα τρία εργοστάσια της Νάουσας

Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη χτεσινή Γενική Συνέλευση στη Νάουσα
Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη χτεσινή Γενική Συνέλευση στη Νάουσα
Στους εργαζόμενους στην κλωστοϋφαντουργία «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα, που πρόσφατα βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας στο δικαίωμα της μητρότητας, μίλησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο στελεχών της ΚΟ Νάουσας και της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Βρέθηκε στα δύο εργοστάσια, πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργάτες και τις εργάτριες, που τώρα είναι αντιμέτωποι με τις ανατροπές που προμηνύει στις εργασιακές σχέσεις η απόφαση της επιχείρησης να κλείσει το παλιότερο από τα τρία εργοστάσια μέχρι το τέλος του 2008, όπως αποκάλυψε πρόσφατα και ο «Ρ».

Εκεί, στην αλλαγή της βάρδιας, η Σ. Καλαντίδου κάλεσε τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά στον αγώνα για να μην περάσει η αντεργατική επίθεση που σχεδιάζει η εργοδοσία. Να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Ενημέρωσε τους εργάτες και τις εργάτριες για την παρέμβαση που έκανε το ΚΚΕ και στη Βουλή, σχετικά με την επίθεση που δέχεται το δικαίωμα στη μητρότητα. Υπογράμμισε στους εργαζόμενους την ανάγκη να δυναμώσουν την πάλη για δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Να συσπειρωθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, μπροστά και στην απεργία στις 12 του Δεκέμβρη.

Στη συνέχεια, το απόγευμα, παραβρέθηκε και μίλησε στη Γενική Συνέλευση των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών που έγινε στο Εργατικό Κέντρο της Νάουσας. Τη συνέλευση χαιρέτισε και ο Γ. Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η Σ. Καλαντίδου ενημέρωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες τους για πλήρη κάλυψη όλων των ανέργων, και μετέφερε από την πρώτη ώρα στη Βουλή τα αιτήματα των πρόσφατων κινητοποιήσεών τους, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 1.500 ευρώ για τον κάθε ένα που δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εισοδηματικής ενίσχυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ