Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
33ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ
Υπόλογη στους εργαζόμενους η πλειοψηφία

Ξεκινούν αύριο οι εργασίες. Κάλεσμα ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων απευθύνει η ΤΑΔΗΣΥ

Η ενίσχυση των δυνάμεων του ταξικού κινήματος αποτελεί βασική προϋπόθεση, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να παλέψουν από καλύτερες θέσεις, να βάλουν ισχυρά εμπόδια στη νέα αντεργατική επίθεση και να διεκδικήσουν αποτελεσματικά αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες. Τα παραπάνω σημειώνει στη Διακήρυξή της η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) μπροστά στο 33ο τακτικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Νοέμβρη.

Στα τρία χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, σημειώνει η ΤΑΔΗΣΥ, επιβεβαιώθηκε ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με συνεπίκουρους τον ΣΥΝ και τον ΛΑ.Ο.Σ.» επειδή ακριβώς ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων. Με αυτά τα κόμματα, το κεφάλαιο εντείνει την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων, για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Στο Δημόσιο η επίθεση του δικομματισμού εξειδικεύεται με ένταση των αναδιαρθρώσεων, έτσι ώστε η Δημόσια Διοίκηση να υλοποιεί πιο αποτελεσματικά τις αντιλαϊκές πολιτικές του κεφαλαίου και για να γίνει πιο συμβατή με την ΕΕ και τους άλλους οργανισμούς του κεφαλαίου. Εκφραση αυτής της επίθεσης είναι η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ο νέος κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων που, μεταξύ άλλων, στοχεύει στη χειραγώγηση και τον πειθαναγκασμό των συνειδήσεων. Η επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μονιμότητας κ.ά.

Στην ΑΔΕΔΥ, επισημαίνει η ΤΑΔΗΣΥ, οι ηγεσίες των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ με συνεπίκουρο την «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ) στήριξαν τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, ενώ τα υποτιθέμενα «διεκδικητικά πλαίσιά τους» είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του κεφαλαίου. Στα πλαίσια αυτά, έγιναν μέρος του προβλήματος των εργαζομένων.

Στην αντίπερα όχθη, το ταξικό δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, μέσα από το ΠΑΜΕ, συνέβαλε σημαντικά στην αποκάλυψη αυτής της πολιτικής, στην αντίσταση των εργαζομένων στις αντεργατικές πολιτικές, στη διεκδίκηση αιτημάτων αντίστοιχων με τις σύγχρονες ανάγκες. Η ενδυνάμωση του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, σημειώνει η ΤΑΔΗΣΥ, αποτελεί πρωταρχικό όρο για να υπάρξουν αποτελεσματικές αντιστάσεις και κατακτήσεις για τους εργαζόμενους. Στην κατεύθυνση αυτή καλεί τους αντιπροσώπους στο συνέδριο που διαπιστώνουν τον επικίνδυνο χαρακτήρα των πολιτικών που εφαρμόζει ο δικομματισμός και ο κοινωνικοεταιρικός συνδικαλισμός να ενισχύσουν με την ψήφο τους τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος, να ενισχύσουν και εκλογικά την ΤΑΔΗΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ