Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αποπροσανατολισμός με ονόματα

Συνεχίζεται στο ΠΑΣΟΚ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσιαστική πολιτική ταύτιση με τη στρατηγική της κυβέρνησης. Το νέο πεδίο αποπροσανατολισμού είναι η διαδικασία στελέχωσης των νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ, το ποιοι μπαίνουν, δηλαδή και ποιοι αποκλείονται. Με την ονοματολογία ελπίζουν να «ξεχάσουν» οι εργαζόμενοι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη ρίζα τους, την πολιτική που συνολικά ο δικομματισμός υπηρετεί.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκαν από τη Χ. Τρικούπη τα μέλη της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα γίνει το Φλεβάρη του 2008. Είναι 28 άτομα, όλα προσωπικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου. Ανάμεσά τους οι Χ. Πολυζωγόπουλος, Φ. Γεννηματά, Μ. Ανδρουλάκης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου (σ.σ.: αυτοί οι τέσσερις φαίνεται ότι θα σηκώσουν το κυριότερο βάρος της διοργάνωσης του Συνεδρίου) Γ. Μίχας, Κ. Μπατζελή, Α. Γκερέκου, Χ. Αράπογλου, Δ. Στεφάνου και Γ. Ραγκούσης. Λίγο - πολύ σε όλους έχει ανατεθεί και ένας διαφορετικός τομέας ευθύνης.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι ορισθέντες στη Γραμματεία πρόκειται για στελέχη που στήριξαν στην πρόσφατη εσωκομματική διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον Γ. Παπανδρέου. Στο 28μελές όργανο δεν ορίστηκε κανένα στέλεχος από αυτά που προεκλογικά τάχθηκαν με τον Ε. Βενιζέλο ή τον Κ. Σκανδαλίδη. Η κίνηση αυτή εκτιμάται μέχρι στιγμής ως προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου με πρόσωπα την απολύτου εμπιστοσύνης του να ελέγξει το Συνέδριο και κυρίως το Εθνικό Συμβούλιο που θα προκύψει από εκεί.

Η Γραμματεία συνεδριάζει με την πλήρη σύνθεσή της αύριο Τετάρτη υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ