Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Ολοι σήμερα στα Προπύλαια

Από το προηγούμενο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και την πορεία στη Βουλή στις 9 του μήνα
Από το προηγούμενο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και την πορεία στη Βουλή στις 9 του μήνα
Προτάσσοντας τις ανάγκες τους για δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία και δουλιά με δικαιώματα, διαδηλώνουν σήμερα φοιτητές και σπουδαστές στην Αθήνα. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει δεκαεφτά φοιτητικοί σύλλογοι (Δάσκαλοι, ΤΕΦΑΑ, Φιλοσοφική, Φυσικό, Μαθηματικό, Χημικό, Βιολογικό, Πληροφορική, Γεωπονική, ΑΣΟΕΕ, Πάντειο, ΤΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι, Μηχανολόγοι, Χημικοί, Μεταλλειολόγοι) και πέντε σπουδαστικοί σύλλογοι (ΣΤΕΦ, ΣΔΟ Πειραιά, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΦ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ). Οπως τονίστηκε και στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι των συλλόγων, μπροστά στην οδηγία για τα ΚΕΣ, το νόμο - πλαίσιο και το Ασφαλιστικό «ή θα κάτσουμε στα αυγά μας ή θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και θα βγάλουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες μας» για μόρφωση, δουλιά, ζωή.

Για την κοινοτική οδηγία 36/05 υπογραμμίστηκε ότι μέσω αυτής εφαρμόζεται στην πράξη η αξιολόγηση και οι πιστωτικές μονάδες και λειτουργεί σαν προγεφύρωμα για τη μετατροπή των ΚΕΣ σε μη κρατικά ΑΕΙ και για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Επιπλέον, «επί τάπητος» σήμερα μπαίνει και η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, αφού όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των φοιτητών και των σπουδαστών δεν είναι άσχετη με τις αλλαγές στην εκπαίδευση και έκαναν λόγο για μια γενιά που δε θα ξέρει τι θα πει δικαίωμα, δωρεάν μόρφωση, σταθερή δουλιά, ασφάλιση κλπ.

Παράλληλα, ετοιμάζονται να διαδηλώσουν πλάι σε όλους τους εργαζόμενους στις 12 Δεκέμβρη. Εκπρόσωπος του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΤΕΙ, αφού περιέγραψε τα οξυμένα προβλήματα που επικρατούν στα ΤΕΙ ως αποτέλεσμα κατά κύριο λόγο της υποχρηματοδότησης, κάλεσε όλους τους σπουδαστές να βρίσκονται σήμερα στα Προπύλαια, διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους, όλη η γνώση και η ικανότητα άσκησης επαγγέλματος στο πτυχίο και άλλα. Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 11 Γενάρη, ενώ φοιτητές και σπουδαστές προσανατολίζονται σε καλύτερο συντονισμό της δράσης τους με σωματεία, εργαζόμενους και γονείς.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΣΔΕΠ με τρίωρη στάση εργασίας.

Στα Γιάννενα, καλούν στις 12 το μεσημέρι, στην Ακαδημία, οι φοιτητικοί σύλλογοι Τέχνης και ΦΠΨ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ