Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Το πιτσιρίκι και τα λιοντάρια

Σκηνή από την ταινία του Στίβεν Φρίαρς «Το πιτσιρίκι», που θα παρουσιάσει η ΕΤ-3 στις 24.00
Σκηνή από την ταινία του Στίβεν Φρίαρς «Το πιτσιρίκι», που θα παρουσιάσει η ΕΤ-3 στις 24.00
«Το πιτσιρίκι» του Στίβεν Φρίαρς, που παρουσιάζει η ΕΤ-3 στις 24.00, είναι μια δραματική κωμωδία που διακρίθηκε σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις. Πρόκειται για μια κινηματογραφική απόδοση της νουβέλας του Ρόντι Ντόιλ, μια καλή μεταφορά που τη διακρίνει η ζωντάνια, η δροσιά και, φυσικά, οι εξαιρετικές ερμηνείες. Το σπίτι των Κέρλι είναι ένα τυπικό, θορυβώδες και χαρούμενο σπίτι που αποτελείται από τους γονείς, τα έξι παιδιά και τον μονάκριβο σκύλο τους... Μα ξαφνικά όλα θα αλλάξουν και τα... θεμέλια του σπιτιού θα αρχίσουν να τρίζουν, ο πατέρας θα νιώσει μια τρομερή αμηχανία και ταραχή, τα παιδιά θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό, μόλις μάθουν την αναπάντεχη είδηση: η 20χρονη ανύπαντρη αδελφή τους είναι έγκυος. Φυσικά, δε γίνεται λόγος για διακοπή της κύησης, επειδή είναι γνωστό σε όλους ότι οι καθολικοί και δη οι Ιρλανδοί θεωρούν κάτι τέτοιο αδιανόητο. Και τώρα ένα «απρόσκλητο» πιτσιρίκι έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια που δεν ξέρει αν πρόκειται να είναι μια δυσάρεστη έκπληξη ή ένα ευτυχές γεγονός. Με τους: Κολμ Μίνι, Τίνα Κέλεχερ και Ρουθ Μακ Κέιμπ.

Από τη ΝΕΤ στις 00.20 «Ζώντας με τα λιοντάρια», του Σίγκβε Εντερσεν. Μια νορβηγική ταινία η οποία αναφέρεται στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Κάρεν Μπλίξεν, στο οποίο αφηγείται την επιμονή του επιστάτη της φάρμας στην οποία έμενε, να εξολοθρεύει τα λιοντάρια με τη μέθοδο του δηλητηριασμού. Και αυτό γιατί τα περήφανα αυτά ζώα, οι βασιλιάδες της ζούγκλας, όπως τα αποκαλούν, σκότωναν τα βόδια του. Η Κάρεν Μπλίξεν διαφωνεί με αυτό τον τρόπο θανάτωσης γιατί τον θεωρεί ανάξιο της γενναιότητας του ζώου. Μια παρόμοια γενναιότητα αναγνωρίζει και ο σκηνοθέτης στα τρία καρκινοπαθή παιδιά, τα οποία κινηματογράφησε για δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες.

Από το STAR στις 00.10 «Δυο καουμπόη στη Νέα Υόρκη», του Γκρεγκ Τσάμπιον. Δυο καουμπόη πηγαίνουν για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας ένα φίλο τους από την Κούβα. Οταν τον βρίσκουν νεκρό αποφασίζουν να εκδικηθούν τους δράστες και αφετέρου να βρουν την κόρη του που έχει πέσει θύμα λαθρομεταναστών. Μια μετριότατη ταινία με το χιούμορ και τη δράση που ταιριάζει μόνο στο αμερικανικό κοινό. Με τον Γούντι Χάρελσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ