Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Επιλογές
Εικαστικές αποδράσεις

Εργο του Φαίδωνα Πατρικαλάκη
Εργο του Φαίδωνα Πατρικαλάκη
«Εγώ + ένα πουλί» τιτλοφορείται η έκθεση έργων του Φαίδωνα Πατρικαλάκη, που παρουσιάζει η γκαλερί «Ανεμος» (Αγ. Τρύφωνος 12, Κηφισιά).

Στο ίδρυμα εικαστικών τεχνών Τσιχριτζή (Γρηγ. Αυξεντίου 1 και Κασσαβέτη 18, Κηφισιά), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Αχιλλέα Χρηστίδη.

«Φόρμες, μορφές, αντικείμενα», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής του Αριστοτέλη Σολούνια, στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5). Ο ζωγράφος εκθέτει μια επιλογή έργων του των τελευταίων χρόνων. Διάρκεια έως 8/12.

Τη φωτογραφική περιοδεύουσα έκθεση «Θράκη - Κωνσταντινούπολη: Το οδοιπορικό του Γεωργίου Λαμπάκη (1902)» φιλοξενεί το Βυζαντινό - Χριστιανικό Μουσείο. Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λαογραφικό Μουσείο του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής. Ακολούθησε η Ξάνθη και η Αλεξανδρούπολη. Εκτίθενται 50 φωτογραφίες, που εικονίζουν την Ελλάδα στο γύρισμα του 19ου αιώνα. Ο φακός του Γ. Λαμπάκη αποτύπωνε, με εμπνευσμένη σκηνοθετική αντίληψη, σκηνές και πρόσωπα της καθημερινότητας.

«Η επόμενη μέρα», είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Ντόρας Ρίζου, στην «Γκαλερί της Ερσης» (Κλεομένους 4). Κυρίαρχο στοιχείο της έκθεσης (50 περίπου έργα), είναι το πουλί σα σύμβολο ελευθερίας, αθωότητας και ονείρων. Τον κατάλογο της έκθεσης προλογίζει η Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν.

Εκθεση έργων του Philip Taaffe, φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο της συλλογής Πορταλάκη (Πεσμαζόγλου 8).

Την καινούρια της δουλιά, με τίτλο «Το σθένος της δημιουργίας», παρουσιάζει η Θέλξη Θεοχάρη στο Κολέγιο Ψυχικού. Διάρκεια έως 6/12.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ