Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΣΗΕΑ
Απαράδεκτες αποφάσεις για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων

Στην επιχείρηση εγκλωβισμού του αγώνα των δημοσιογράφων σε στενά συντεχνιακά πλαίσια επιμένει να κινείται η πλειοψηφία του ΔΣ, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να ορθώσει και εμπόδια στην όποια προσπάθεια για κοινή αγωνιστική στάση όλων των Ενώσεων εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ (διοικητικό προσωπικό, τυπογράφοι, φωτορεπόρτερς, προσωπικό Πρακτορείων Τύπου, τεχνικοί ραδιοφώνου - τηλεόρασης κλπ.).

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» έθεσε με έμφαση για άλλη μια φορά το κρίσιμο ζήτημα του προσανατολισμού του αγώνα, της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και του αγωνιστικού συντονισμού με τις άλλες Ενώσεις του χώρου και συνολικότερα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ζήτησε επίσης να γίνουν με ευθύνη του ΔΣ συνελεύσεις - συζητήσεις σε όλα τα Μέσα και στη συνέχεια να συγκληθεί γενική συνέλευση της Ενωσης.

Αντίθετα, η προσκείμενη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πλειοψηφία επέμενε στην ανάγκη για κινητοποιήσεις «ενάντια στις αντιδημοσιογραφικές ρυθμίσεις» (!), περιορίζοντας στην ουσία τα αιτήματα μόνο στη μη ενοποίηση του ΤΣΠΕΑΘ με άλλα ταμεία και στη μη παρακράτηση μέρους του αγγελιόσημου. Αφήνοντας έτσι στο απυρόβλητο τη συνολική αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και ανοιχτό το δρόμο για παζάρια με την κυβέρνηση και έξοδο από τις κινητοποιήσεις με την πρώτη - προσχεδιασμένη ή μη - μερική αναδίπλωση της κυβέρνησης σε αυτά τα δύο θέματα.

Στην κατεύθυνση αυτή η πλειοψηφία αποφάσισε «πρόγραμμα ευέλικτων μορφών δράσης που δε θα αποκλείουν την ενημέρωση της κοινής γνώμης (σ.σ. δηλαδή όχι απεργίες)», με το «να κληθούν με εγκύκλιο της ΕΣΗΕΑ όλα τα μέλη της να αξιοποιούν στα κείμενά τους και στις εκπομπές τους τις θέσεις του κλάδου», με «διεθνή συνέντευξη Τύπου σε Αθήνα και Βρυξέλλες», με «αποστολή σε καθημερινή βάση ηλεκτρονικών μηνυμάτων SMS προς δημοσιογράφους, πολιτικούς και προσωπικότητες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη» (sic) και άλλα τέτοια παρόμοια. Η «Συσπείρωση» ψήφισε την πρόταση της «Μαχόμενης».

  • Εκδήλωση - σύσκεψη για το Ασφαλιστικό διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη, το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Γιάννης Ζαγγανάς, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ