Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρόστιμα και «επιτροπές»

Πρόστιμα σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για παραβιάσεις επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το συνολικό ποσό των προστίμων είναι 52.000 ευρώ. Στη χτεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε να καλέσει για ανταλλαγή απόψεων που αφορούν τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας τις επιτροπές δεοντολογίας του κάθε σταθμού.

Τα πρόστιμα που επέβαλε χτες το ΕΣΡ είναι τα εξής: Στο «Mess TV» πρόστιμο 15.000 ευρώ γιατί δεν προσκόμισε τα δικαιολογητικά με τις τεχνικές προδιαγραφές. Στο «Cosmos TV» Ηλίας 15.000 ευρώ γιατί δεν έστειλε όπως είχε υποχρέωση το μετοχολόγιό του. Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Εκφραση FM» 3.000 ευρώ για τη μη τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών. Στο «Τηλεφώς» 15.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και στο «Χαρτ» Θεσσαλονίκης 4.000 ευρώ για τη μη τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών. Χτες επίσης το ΕΣΡ έδωσε άδεια δορυφορικής εκπομπής στον «FM 100» του Νομού Θεσσαλονίκης.

Το ΕΣΡ αποφάσισε να καλέσει τις επιτροπές δεοντολογίας (είναι αμφίβολο εάν λειτουργούν) κάθε μεγάλου σταθμού για να «γνωριστούν», όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, και να ανταλλάξουν απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τα προγράμματα που προβάλλουν τα κανάλια. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι οι εκτροπές που γίνονται από τα κανάλια δε λύνονται με τα πρόστιμα, ενώ διευκρίνισε ότι οι επιτροπές δεοντολογίας έχουν δικαίωμα να επιβάλουν «ηθικά μέτρα». Μίλησε επίσης για το θέμα αυτορρύθμισης των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ για το θέμα της ποιότητας των προγραμμάτων είπε ότι «επιδέχονται βελτίωση».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε και ο Ιωάννης Λασκαρίδης ακόμα δεν έχει γίνει από τον υπουργό Επικρατείας καμία κίνηση για το θέμα της χορήγησης τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αδειών. Σύμφωνα με το νόμο, για να προχωρήσει το θέμα της χορήγησης αδειών χρειάζονται ΠΔ και υπουργικές αποφάσεις. Ετσι πέρασε ένας ακόμη χρόνος χωρίς να έχουν ξεκινήσει ακόμα και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση, ενώ τελικά, όπως φαίνεται, είναι αμφίβολο εάν η κυβέρνηση θέλει να δώσει άδειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ