Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ
Αναβάθμιση και δημιουργία αθλητικών χώρων

Το θέμα στη Βουλή έφεραν με Ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ

Την αναβάθμιση εγκαταστάσεων που ήδη υπάρχουν αλλά και τη δημιουργία καινούριων χώρων άθλησης στην έκταση της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών στο Δήμο Γουβών Ηρακλείου Κρήτης ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη, Βέρα Νικολαΐδου και Εύα Μελά. Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, εάν υπάρξει ένα γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αθληθεί η νεολαία της περιοχής με την προϋπόθεση να βελτιωθούν οι παραμελημένες αθλητικές εγκαταστάσεις που είχαν φτιαχτεί παλιότερα και να δημιουργηθούν νέοι χώροι. Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από τη βάση των Γουρνών μια τεράστια έκταση 768 στρεμμάτων αποδόθηκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και αυτή με τη σειρά της απέδωσε 110 στρέμματα (σε δήμο, ΓΕΑ, ΙΘΑΒΙΚ). Στο χώρο αυτό υπήρχε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ που παραμελήθηκε με αποτέλεσμα σήμερα να χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις για να μπορούν τόσο τα αθλητικά σωματεία όσο και οι κάτοικοι του δήμου και των γύρω περιοχών να αθληθούν. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει στο κολυμβητήριο που φτιάχτηκε εκ των υστέρων και είναι Ολυμπιακών διαστάσεων, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και αυτό στη μοίρα του. Επίσης, στο χώρο αυτό θα μπορούσε να φτιαχτεί σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου έτσι ώστε η νεολαία της περιοχής να μπορεί να αθληθεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

Τι μέτρα θα πάρει ώστε να φτιαχτεί σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου; Θα πραγματοποιήσει όλες αυτές τις παρεμβάσεις έτσι ώστε το κολυμβητήριο και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ να εκσυγχρονιστούν και να αποδοθούν στους κατοίκους και στα αθλητικά σωματεία του νομού και του Δήμου Γουβών; Ποιο είναι το γενικότερο σχέδιο του υπουργείου για την ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στο χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ