Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σοβαρότητα ίσον πρόκριση

Ταύτιση της θεωρίας με τις πράξεις περιμένει σήμερα από τους παίχτες του ο Γιάννης Παθιακάκης, ώστε η πρόκριση να... ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο «Νεπ Στάντιουμ» (ΑΛΦΑ,19.00) τη Βάσας, στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με στόχο την επόμενη φάση του θεσμού, αλλά και βαθμούς για τη χώρα. Ο μυστακοφόρος τεχνικός παραδέχτηκε χτες ότι η ομάδα του είναι ανώτερη των Ούγγρων αλλά πρόσθεσε: «Μόνο αν η ΑΕΚ είναι σοβαρή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Από εμάς εξαρτάται το παιχνίδι. Ζήτησα από τους παίκτες μου να μην είναι επιπόλαιοι μέσα στο γήπεδο. Και είμαι σίγουρος ότι θα είναι σοβαροί. Το μυστικό είναι να έχουμε τον έλεγχο του κέντρου σε όλον τον αγώνα».

Παραδέχτηκε πως «θα μας επηρεάσει σίγουρα το ότι δεν έχουμε δώσει επίσημα παιχνίδια, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που έχουν ήδη δώσει επτά αγώνες για το πρωτάθλημά τους. Ομως, αυτό δε θα είναι καταλυτικό για την εξέλιξη του αγώνα. Δώσαμε δυνατά φιλικά, ενώ μας έχουν βοηθήσει και οι αγώνες του κυπέλλου». Και πώς περιμένει να υλοποιηθεί το ποθητό; «Μπορεί η Βάσας να είναι επικίνδυνη ομάδα στην επίθεση, αφού διαθέτει γρήγορους κυνηγούς, όμως ως ομάδα, δεν είναι ανώτερή μας. Οι αντίπαλοί μας αγωνίζονται με σύστημα "3-4-3" και λίμπερο, όμως επειδή η δύναμη της ΑΕΚ είναι στο κέντρο, πιστεύω πως είμαστε σε θέση να τους δημιουργήσουμε προβλήματα και να εκμεταλλευτούμε τα όποια κενά έχουν στην άμυνα».

Οριστικά θ' αγωνιστούν οι Νικολαΐδης, Καψής. Αντίθετα, ελαχιστότατες πιθανότητες υπάρχουν να εκδοθεί έγκαιρα προσωρινή «μπλε» κάρτα στον Φερούζεμ. Τη θέση του διεκδικούν Δέλλας, Κωστένογλου, με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Για το εναρκτήριο λάκτισμα θα παραταχθούν ακόμα οι Ατματσίδης, Ζαγοράκης, Κασάπης, Πετκόφ, Ζήκος, Νάβας, Τσάρτας, Ρουίς.

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε και ο τεχνικός των γηπεδούχων, Γκεόργκι Μέζεϊ: «Μπορεί να μην είμαστε απολύτως έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ, όμως το άγχος θα το έχει η αντίπαλός μας, που θεωρείται φαβορί για την πρόκριση κι έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις. Η ΑΕΚ διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό δε μας φοβίζει. Εχουμε τον τρόπο, για να την αντιμετωπίσουμε και πιστεύω τελικά, ότι θα πάρουμε αποτέλεσμα που θα μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για τη ρεβάνς». Μπροστά στο Σουηδό διαιτητή Ιγκμαρσον μάλλον θα παρατάξει τους Κεβεσβάλσφι, Γιούχαρ, Πέτο, Α. Τοτ, Σίμακ, Σίλι, Ζάμπος, Κόμοντι, Σοβούμνι, Κάμπατ, Ν Τοτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ