Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Λόγος» για την τέχνη

Ανύπαρκτες είναι στην ιδιωτική τηλεόραση οι πολιτιστικές εκπομπές και εκπομπές για τη χρήση της γλώσσας. Μάλιστα, η γλώσσα καθημερινά σχεδόν κακοποιείται, ενώ τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών αναλώνονται στα κάθε είδους κους κους και μπλα μπλα.

Το θέμα των εκπομπών λόγου και τέχνης έθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο Γιάννης Παπακώστας, μέλος του Συμβουλίου. Εθεσε επίσης θέμα για τηλεοπτικούς πειρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που προβάλλουν εκπομπές πορνό.

Το μέλος του ΕΣΡ θεωρεί ότι θα πρέπει το Συμβούλιο να ζητήσει από τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας εκπομπές «λόγου και τέχνης» που μετέδωσαν τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη του 2007. Να ζητηθούν επίσης στοιχεία για τα ημίωρα που διέθεσαν για την ελληνική γλώσσα. Επικαλείται διατάξεις του Συντάγματος και των νόμων που αναφέρονται στη «μετάδοση προϊόντων του λόγου και της τέχνης», καθώς και στην υποχρέωση που έχουν τα ΜΜΕ να μεριμνούν για την ποιότητα του προγράμματος και στην ανάδειξη των πολιτιστικών αξιών με τη μετάδοση εκπομπών λόγου και τέχνης και εκπομπές για την ορθή χρήση της γλώσσας.

Τέθηκε για πολλοστή φορά το θέμα των εκπομπών πορνό που προβάλλονται όλο το 24ωρο από πειρατικούς σταθμούς. Ο Γιάννης Παπακώστας αναφέρθηκε σε σταθμούς που εκπέμπουν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και σε τέτοιες περιπτώσεις καλούν το κοινό να επικοινωνεί μέσω των γνωστών 090 σε τηλέφωνα των εταιρειών Cosmote, Vodafone, αλλά και του ΟΤΕ. Ο Γιάννης Παπακώστας θεωρεί πως είναι «παράδοξο» ότι για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται γραμμές οργανισμών οι οποίοι ελέγχονται από την πολιτεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ