Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παράδεισος κερδοσκοπίας τα σχολεία

Σε παράδεισο κερδοσκοπίας για τους ιδιώτες μετατρέπονται τα σχολεία και μάλιστα με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας! Πληθαίνουν τα παραδείγματα εταιρειών που διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία με το αζημίωτο, δίνοντας στους δασκάλους το ρόλο του μεσάζοντα... Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας ήδη έχει ενημερώσει με εγκύκλιό του (8/1/2007) για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας «ΔΡΩ», τα οποία απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών και φυσικά πραγματοποιούνται με το αζημίωτο. Αυτές τις μέρες, μάλιστα, εκμεταλλευόμενη το «πνεύμα των Χριστουγέννων», η εταιρεία αναλαμβάνει και τις παραδοσιακές σχολικές χριστουγεννιάτικες γιορτές!

Το υπουργείο, με την εγκύκλιό του ενημερώνει τις περιφερειακές διευθύνσεις, τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας για το τι προσφέρει η εταιρεία. Μάλιστα, περιλαμβάνεται και τιμοκατάλογος: 6 ευρώ «το κεφάλι» για το νηπιαγωγείο και 6.5 ευρώ για το δημοτικό! «Στην επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων γίνονται καλύτερες τιμές, ενώ οι μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες γίνονται δεκτοί δωρεάν», σημειώνεται στην εγκύκλιο...

Το είδος των δραστηριοτήτων που προσφέρονται και που - σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας έχουν ήδη εφαρμοστεί σε πολλά σχολεία - ταυτίζεται με τις δραστηριότητες και το πνεύμα της πολυδιαφημισμένης «ευέλικτης ζώνης». Πρόκειται για ένα δείγμα του πώς θέλουν την εκπαίδευση, με ιδιωτικοποιημένη κάθε της πλευρά, αλλά και για το ρόλο που επιφυλάσσουν στον εκπαιδευτικό ως μεσάζοντα ανάμεσα στο μαθητή και όποιον τελικά αναλαμβάνει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που υλοποιώντας τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου τις οποίες εκφράζει η ΕΕ, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν φροντίσει να ανοίξουν τις πόρτες των σχολείων στους ιδιώτες, όχι μόνο για να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά αλλά και για να διαμορφώσουν την εκπαίδευση στα μέτρα τους. Οπως άλλωστε αποκάλυψε ο «Ρ» στο φύλλο της Κυριακής, τα ιδρύματα Λαμπράκη, Εθνικής Τράπεζας, Μποδοσάκη, Νιάρχου, Ωνάση, Κωστόπουλου, Λεβέντη και Ευγενίδου, που αντιπροσωπεύουν επιχειρηματικούς κολοσσούς, έχουν καλέσει τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να εγγραφούν στο λεγόμενο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας, με το μηχανισμό της εκπαίδευσης να έχει αναλάβει και σε αυτήν την περίπτωση την προώθηση του προγράμματος που αποτελεί ένα ακόμα βήμα των ιδιωτών μέσα στα σχολεία, προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδιά τους για μια εκπαίδευση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ