Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ο ανθρωπάκος» του Μονιτσέλι

Από την ταινία του Μάριο Μονιτσέλι
Από την ταινία του Μάριο Μονιτσέλι
Ο αξιόλογος Μάριο Μονιτσέλι υπογράφει τη σκηνοθεσία της κωμικοτραγικής κοινωνικής σάτιρας με τίτλο «Ο ανθρωπάκος». Η ταινία θα προβληθεί απόψε στις 21.00 από την ΕΤ-1.

Ο δημόσιος υπάλληλος Τζιοβάνι προσπαθεί να διορίσει τον μονάκριβο γιο του Μάριο στο υπουργείο Εργασίας, όπου εργάζεται ο ίδιος. Γίνεται ακόμα και μασόνος, καταφέρνοντας έτσι να πάρει από πριν τα θέματα του διαγωνισμού στον οποίο θα συμμετάσχει ο γιος του. Τη μέρα των εξετάσεων, ο Μάριο σκοτώνεται από αδέσποτη σφαίρα, στη διάρκεια μιας ληστείας. H μητέρα, που μαθαίνει την είδηση από την τηλεόραση, παθαίνει εγκεφαλικό και μένει παράλυτη. Οταν, στην αστυνομία, ο Τζιοβάνι αναγνωρίζει τη φωτογραφία του δολοφόνου, του στήνει καρτέρι, τον απάγει και τον βασανίζει μέχρι θανάτου... Ο Μάριο Μονιτσέλι διαπλέκει και διασταυρώνει τη σάτιρα με την τραγωδία, σ' ένα σενάριο άριστα ζυγισμένο και, κυρίως, δημιουργεί ένα χαρακτήρα που τον ενσαρκώνει εκπληκτικά ο Αλμπέρτο Σόρντι. Παίζουν οι Αλμπέρτο Σόρντι, Σέλεϊ Γουίντερς και Βιντσέντσο Κροτσίτι.

«Ξανά ανάλυσέ το». Κωμωδία σε σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις.

Ο μαφιόζος Πολ Βίτι μόλις αποφυλακίστηκε και βέβαια δεν μπορεί παρά να επισκεφτεί για μια ακόμη φορά τον αγαπημένο του ψυχαναλυτή, Μπεν Σόμπελ. Μόνο που αυτή την εποχή ο Μπεν Σόμπελ περνά βαθιά κρίση. Μετά τον απρόσμενο θάνατο του πατέρα του, επίσης ψυχαναλυτή, ο Μπεν ανέλαβε τις υποθέσεις του με αποτέλεσμα να έχει καταβληθεί από τον υπερβολικό φόρτο εργασίας. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Βίτι πρόκειται να μείνει στο σπίτι του Μπεν! Καθώς ο Μπεν προσπαθεί να λύσει τα ψυχολογικά προβλήματα του Βίτι, οι προηγούμενοι συνεργάτες του τελευταίου είναι αποφασισμένοι να τον βγάλουν από τη μέση για να μην υπάρχει περίπτωση να τους καταδώσει στις αστυνομικές αρχές... Παίζουν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου και Τζόε Βιτερέλι (STAR, 22.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ