Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ανακατανομή» των συχνοτήτων

Δημόσια διαβούλευση ανακοίνωσε η ΕΕΤΤ

Νέες τηλεοπτικές συχνότητες ετοιμάζεται η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) να χορηγήσει στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας.

Η ΕΤΤΕ, επικαλείται την εφαρμογή άρθρου του νόμου 3548/07 και ανακοινώνει την «έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης επί του σχεδίου Κανονισμού Χορήγησης τηλεοπτικών Διαύλων και του εντύπου αίτησης χορήγησης τηλεοπτικού Διαύλου».

Η διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης ορίζεται από την ΕΕΤΤ από τις 4/12/07 μέχρι τις 21/12/07 και ώρα 15.00. Ζητά από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα σχόλιά τους κάνοντας «σαφή αναφορά στα άρθρα ή στις παραγράφους» του νόμου. Οι απαντήσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «διεξαγωγή δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης διαύλων σε τηλεοπτικούς σταθμούς». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους βάσει του κανονισμού της ΕΕΤΤ που περιλαμβάνει 15 άρθρα. Μεταξύ των ρυθμίσεων αυτών περιλαμβάνονται οι ορισμοί καινούριων κέντρων εκπομπής σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας που λειτουργούν νόμιμα. Καθορίζεται διοικητικό τέλος χορήγησης διαύλου ύψους 800 ευρώ για το «αίτημα χορήγησης δικαιώματος χρήσης τηλεοπτικού διαύλου ανά κέντρο εκπομπής». Η ΕΕΤΤ θέτει επίσης μια σειρά από όρους προκειμένου να χορηγηθούν δίαυλοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ελεγχος θα υπάρξει και από το ΕΣΡ, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα και απόρριψης σε περιπτώσεις που διαπιστώσει μεταξύ άλλων ότι προκαλούνται παρεμβολές στις επικοινωνίες της πολιτικής αεροπορίας, στις Ενοπλες Δυνάμεις και στην ΕΡΤ. Να σημειώσουμε πως ήδη, όπως ήταν υποχρεωμένοι, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν καταθέσει στο ΕΣΡ έγγραφα στα οποία αναφέρονται οι τεχνικές προδιαγραφές του κάθε σταθμού καθώς και οι δίαυλοι από τους οποίους εκπέμπουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ