Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Επιλογές
Νέες πρεμιέρες

«Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα», στο«Απλό Θέατρο»
«Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα», στο«Απλό Θέατρο»
Ξεκίνησαν, στην Κεντρική Σκηνή του «Απλού Θεάτρου» οι παραστάσεις του έργο του Ευγένιου Ο'Νηλ «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» σε απόδοση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα. Το έργο βαθιά αυτοβιογραφικό γράφτηκε από το 1939 μέχρι το 1941 με πόνο και δάκρυα όπως ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει και ανέβηκε το 1956, τρία χρόνια και όχι είκοσι πέντε χρόνια μετά το θάνατό του όπως ο ίδιος επιθυμούσε. Η σύζυγός του επέτρεψε νωρίτερα την παρουσίαση του έργου από το Βασιλικό θέατρο της Στοκχόλμης και την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη κερδίζοντας το βραβείο Πούλιτζερ. Επίκαιρο και διαχρονικό, αγγίζει το σημερινό θεατή, γιατί σ' αυτό αναγνωρίζει τα αιώνια προβλήματα της οικογένειας, της κοινωνίας και των διαλυμένων ανθρώπινων σχέσεων. Σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική Ελένης Καραΐνδρου, φωτισμοί Λευτέρη Παυλόπουλου. Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Ράνια Οικονομίδου, Αλκης Κούρκουλος, Κώστας Βασαρδάνης, Σοφία Καλεμκερίδου.

  • Στο θέατρο «Προσκήνιο» παρουσιάζεται, από την ομάδα «Οχι Παίζουμε», το έργο του Στρίντμπεργκ «Εγκλήματα και εγκλήματα», σε μετάφραση Μαργαρίτας Μέλμπεργκ, σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, χορογραφία - συν-σκηνοθεσία Ειρήνης Αλεξίου, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Σκουρλέτη, μουσική Κώστα Δαλακούρα. Παίζουν: Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Φαλελάκης, Βέρα Λάρδη, Χάμιλτον Μοντέιρο, Βικτώρια Ταγκούλη. Στο Παρίσι των αρχών του περασμένου αιώνα ο συγγραφέας Μορίς Ζεράρ πρόκειται να ανεβάσει στο θέατρο ένα έργο - κραυγή ενάντια στο προπατορικό αμάρτημα και υπέρ του δικαιώματος του ανθρώπου να είναι μέσα και όχι έξω από τον παράδεισο. Το βράδυ της πρεμιέρας, ένας παράλογος θάνατος και η εμφάνιση μιας θεαματικής και αινιγματικής γυναίκας θα μετατρέψουν την ίδια τη ζωή του σε υπερθέαμα. Ενα φαντασιακό θρίλερ όπου οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες αποκτούν κοσμογονικές διαστάσεις και κρίνουν το μέλλον του κόσμου ανάμεσα στο κακό και στο καλό.
  • Η Ομάδα Νάμα, μετά την επιτυχία της παράστασης «Bug», που παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο «Επί Κολωνώ», παρουσιάζει και το «Penetrator» του βραβευμένου βρετανού συγγραφέα Αντονι Νίλσον. Το «Penetrator», εμπνευσμένο από πραγματική ιστορία, κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ μαύρης κωμωδίας και ψυχολογικού δράματος. Παίχτηκε για πρώτη φορά το 1993 στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου και συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία στο Royal Court του Λονδίνου το 1994. Ο Αντονι Νίλσον εξερευνά τη φιλία, τη βία, τη σεξουαλικότητα, την απιστία, τη χαμένη παιδικότητα και το χιούμορ, έννοιες που απαρτίζουν το κύριο θέμα του έργου: ο ανδρικός ψυχισμός σε κρίση. Μετάφραση - σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης, σκηνικά Γιώργος Χατζηνικολάου, μουσική Μάριος Στρόφαλης. Παίζουν: Δημήτρης Λάλος, Μάνος Κανναβός, Στάθης Σταμουλακάτος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ