Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Μνήμες αγωνιστών

Δημήτρης Μουρτζίκος
Δημήτρης Μουρτζίκος
φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΥΡΙΑΖΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, τα ανίψια του Ελένη και Θανάσης Λέκκας, προσφέρουν στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση, 50 ευρώ.

***

φωτό Χρήστου Βελημαχίτη

Ο σύζυγός μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΛΗΜΑΧΙΤΗΣ στην Κατοχή ήταν αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ και έδρασε κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής. Πέθανε τον Απρίλη του 1993.

Ο αδελφός μου ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΑΝΙΔΗΣ έζησε 19 χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες, μετά την Απελευθέρωση. Εξορίστηκε και πάλι από τη χούντα των συνταγματαρχών. Πέθανε το 1983.

Ο άλλος αδελφός μου ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΑΝΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, το 1948 τραυματίστηκε σε μάχη στην περιοχή Σερρών, πιάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε.

Ο τρίτος αδελφός μου ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΕΤΑΝΙΔΗΣ, αξιωματικός του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1948 σε μάχη στο χωριό Λαιμός Φλώρινας.

Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

Σούλα (Μυροφόρα) Πετανίδη - Βελημαχίτη

***

φωτο

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΖΙΩΤΗ προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης.

Τα παιδιά του: Γιάννης και Χρήστος

Τα εγγόνια του: Στέλιος και Μάκης

***

φωτο χαρτί

Φανή Τσάρα
Φανή Τσάρα
Στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ τα αδέρφια του Παναγιώτης και Βαρβάρα Παρασκευοπούλου, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτο

Πέρασαν κιόλας έξι μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΡΗΠΕΓΙΟΓΛΟΥ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καρλοβασίου Σάμου.

***

φωτο

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ γεννήθηκε στο Βύρωνα το 1924, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ. Από το 1943 μέλος του ΚΚΕ. Πολέμησε στις μάχες του Δεκέμβρη '44, συνελήφθη απ' τους Αγγλους επεμβασίες, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στην έρημο Ελ Ντάμπα. Στον Εμφύλιο συμμετέχει με το ΔΣΕ στις μάχες του Γράμμου το 1948 σαν διοικητής διμοιρίας σαμποτέρ της 102 Ταξιαρχίας. Τραυματίστηκε δύο φορές. Διακρίθηκε και τιμήθηκε με το μετάλλιο της Ανδρείας και μετάλλιο εξαιρετικής σαμποταριστικής δράσης. Με διάταγμα της κυβέρνησης του βουνού ονομάστηκε Λοχαγός του ΔΣΕ. Με τη λήξη του Εμφυλίου βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Σπούδασε σε στρατιωτική σχολή. Αντιστάθηκε στην 6η Ολομέλεια στην επέμβαση στα εσωτερικά του ΚΚΕ αλλά και στην πολιτική γραμμή του αναθεωρητισμού, της αντεπανάστασης και του αντισταλινισμού που χάραξε το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, η σύζυγός του Νατάσα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Τριανταφυλλιά Κόκκα
Τριανταφυλλιά Κόκκα
***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΥΛΟΥ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών.

Αλμπανοπούλου Γεωργία

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΚΑ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΚΟΚΚΑ που γεννήθηκαν και οι δύο στο χωριό Λέκκα Σάμου, ο μεν πατέρας μου το 1906 και έφυγε από τη ζωή το 1991, η δε μάννα μου στα 1908 και έφυγε απ' τη ζωή στα 1996. Υποδειγματικοί γονείς με δημοκρατικές παραδόσεις και πίστη στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού. Αυτό είχε σαν συνέπεια δικαστήρια, φυλακές και εξορίες.

Προσφέρω στη μνήμη τους, για ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ και άλλα 50 ευρώ για αποπεράτωση των εργασιών των γραφείων του Κόμματος στον Πύργο Ηλείας.

***

Φωτο

Στη μνήμη της αδελφής μου ΦΑΝΗΣ ΤΣΑΡΑ και του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΣΑΡΑ, μελών του ΚΚΕ. Της μητέρας μου ΑΘΗΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, του αδελφού μου ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εξαρχείων - Νεάπολης.

Δήμητρα Αβραμοπούλου

***

Στη μνήμη του πατέρα του ΣΑΒΒΑ ΜΑΥΡΑΚΗ, ο Μανώλης Μαυράκης προσέφερε, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας, για την οικονομική εξόρμηση και τα 90χρονα του Κόμματος, 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στις 27.12.07 κλείνει ένας χρόνος από το χαμό του πολυαγαπημένου μας συζύγου και παππού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, για την οικονομική εξόρμηση, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον αγαπημένο "Ρίζο".

Η σύζυγός του Βασιλική

***

Ο αδελφός μου ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Φυλακίστηκε, εξορίστηκε για πολλά χρόνια στον Αϊ - Στράτη απ' όπου στην Κατοχή, απέδρασε και πήγε στη Θεσσαλονίκη, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως Β΄ Γραμματέας της ΚΟ Θεσσαλονίκης, με Α΄ Γραμματέα τον Κ. Χατζήμαλη.

Δημήτρης Κόκκας
Δημήτρης Κόκκας
Για την αντιστασιακή του δράση συνελήφθη από τους Γερμανούς και εκτελέστηκε μαζί με άλλους 50 ομήρους αγωνιστές.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης, στη μνήμη του θείου μου, αδελφού της μητέρας μου, ΗΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, Ακροναυπλιώτη ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής μαζί με τους 200 κομμουνιστές.

Επίσης στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, συγκρατούμενη, μαζί του στην πρώτη δίκη, καταδικασμένη σε θάνατο, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 800 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Νέας Σμύρνης - Φάρου.

Καλλιόπη Παπαδοπούλου

***

φωτο αρχείο

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ, του ακούραστου εργάτη στον αγώνα για το σοσιαλισμό που εξορίστηκε και φυλακίστηκε, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σφαγείων Λόφου Καλλιθέας.

Η σύντροφός του στη ζωή και στον αγώνα Ευαγγελία Μουρτζίκου

***

φωτο αρχείο

Στις 28.12.2007, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜ, στελέχους του ΚΚΕ και συνδικαλιστή στο Σύλλογο εργαζομένων στους Δήμους του Θριασίου.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, στην ΚΟΒ Ασπροπύργου.

Οι σ. από τον Ασπρόπυργο: Νίκος και Μαρία Τσοκάνη


ΒΕΛΗΜΑΧΙΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΒΕΛΗΜΑΧΙΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΑΔΑΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΔΑΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ναυπλιώτης Μανόλης
Ναυπλιώτης Μανόλης

ΣΑΡΗΠΕΓΙΟΓΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΣΑΡΗΠΕΓΙΟΓΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ

Κυριαζής Γεώργιος
Κυριαζής Γεώργιος

Ανδρέας Αγγελάκης
Ανδρέας Αγγελάκης

Νίκος Τζιώτης
Νίκος Τζιώτης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ