Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Προς τιμή των 90 χρόνων του ΚΚΕ, στη μνήμη των συντρόφων μου ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΠΠΑ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αστρους Κυνουρίας.

Σταύρος Τσιρώνης

***

φωτ. 2.

Τιμώντας την οικογένειά του, όλους τους αγωνιστές της περιοχής Ζαχάρως Ηλείας, τους αγωνιστές της Καισαριανής και τους πρόσφατα αποβιώσαντες συντρόφους του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ και ΒΑΣ. ΣΑΚΕΤΑ, ο Παναγιώτης Μακρής προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 1.500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πλινθόκτιστων Καισαριανής.

***

φωτ. 3

Τιμώντας τα 90χρονα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και τα 90χρονα του ΚΚΕ και στη μνήμη των αδελφών μου ΔΙΟΝΥΣΗ, ΑΛΕΚΟΥ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Ο αδελφός τους Γιώργος Κολάτσας

Επίσης στη μνήμη του τελευταίου των Στεφανιτσαίων, ΓΙΑΝΝΗ, προσφέρω 20 ευρώ.

***

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΛΕΛΑΣ ΚΟΛΑΤΣΑ, που πέθανε στις 18.12.2007, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

Ο σύζυγος της Γεώργιος Κολάτσας

***

Φωτ. μαίηλ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΔΗΜΗΤΡΗ (ΦΟΥΛΗ) ΠΑΝΑΓΑΚΗ, που έφυγε από κοντά μας πριν δύο χρόνια, προσφέρω στη μνήμη του 1.000 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Λακωνίας.

Ο σ. Φούλης γεννήθηκε το 1936 στη Λογγάστρα Λακωνίας από αγροτική οικογένεια αντιστασιακών. Τελείωσε Γυμνάσιο στο Αιγάλεω, το 1961 οργανώθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη, το 1967 στέλνεται στη Γυάρο και από κει μεταφέρεται στις φυλακές της Αίγινας, μετά από καταδίκη του στο στρατοδικείο Τρίπολης.

Μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ, μένει στη μνήμη μας για τη γεμάτη αυταπάρνηση δράση του μέχρι το τέλος της ζωής του. Ηταν αγαπητός σε όλους χάρις και στο (τσάκιζε κόκαλα) αξεπέραστο χιούμορ του. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στους αγώνες της αγροτιάς.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
Δ.Χ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη της σ. ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΟΜΠΙΚΑ που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Φωτ. Καραβίδα

***

Φωτ.

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου στη ζωή και τους αγώνες ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΣΟΡΗ που «έφυγε» απ' τη ζωή στις 31.5.2006, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων Νεάπολης - Κολωνακίου και 50 ευρώ στον Σύλλογο Γυναικών Εξαρχείων Νεάπολης - Κολωνακίου.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΡΩΝΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πιστού στις αρχές του Κομμουνιστικού Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Η γυναίκα του Κούλα

τα παιδιά του: Κατερίνα - Γιώργος

***

φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ (μπάρμπα Μήτσου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 60 ευρώ.

Κατερίνα Ρογκάκου - Αλεπόπουλου

***

φωτ. 2

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού Επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.

Επίσης, στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΤΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (αντάρτης στον ΕΛΑΣ) που, αργότερα, εξορίστηκε στο Μακρονήσι και τελευταία ήταν επίτιμος πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Δάφνης.

ΚΟΖΑΤΣΑΣ Διονύσης
ΚΟΖΑΤΣΑΣ Διονύσης
Η Σταυρούλα Ρογκάκου - Αθανασοπούλου και η Γεωργία Ρογκάκου - Τσέντου, προσφέρουν για την εξόρμηση του Κόμματος 320 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

***

φωτ.

Στη μνήμη του σ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, η κόρη του προσφέρει 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

φωτ.

Κλείνουν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Πρωτοστάτησε στο συνδικαλιστικό κίνημα αταλάντευτος στις δυσκολίες που πέρασε το Κόμμα μας. Ηταν η ψυχή του Παμμικρασιατικού Συλλόγου και αγαπήθηκε από τη συνοικία των προσφυγικών.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Προσφυγικών, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση και για το χτίσιμο των γραφείων 100 ευρώ. Επίσης, η σύζυγός του Αθανασία προσφέρει 30 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Προσφυγικών.

***

Ο παλαίμαχος Αντιστασιακός Γεράσιμος Φαρακλός πρόσφερε 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του αθάνατου ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, στη μνήμη των ΛΕΝΙΝ - ΣΤΑΛΙΝ, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ - ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ - ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ. Επίσης, των 5 πατριωτών που κρέμασαν οι Γερμανοί φασίστες στο Ληξούρι, ΔΙΟΝΥΣΗ ΡΑΤΣΙΑΤΟΥ, πατέρα και γιο ΡΑΛΛΑΤΟΥΣ, στο ΔΡΑΠΑΝΟ Αργοστολίου, καθώς και όσων πάλεψαν και ανάλωσαν τη ζωή τους για λευτεριά και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΛΑΝΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΛΑΝΑΣ
Γεράσιμος Φαρακλός

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, στελέχους του ΚΚΕ, στα 90χρονα της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, από τις αναμνήσεις και την ιστορία που μας έλεγε ο παππούς και πατέρας μας, τότε που οι κομμουνιστές της Λάρισας γιορτάσανε τα 12 χρόνια της Οχτωβριανής ένα περιστατικό: Το βράδυ στο Καφενείο «Κανάρια» στο Σιάουλο, στις 8.30 μ.μ. συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 άτομα αποτέλεσμα της σοβαρής δουλιάς της οργάνωσης και της νεολαίας του Κόμματος. Μίλησαν οι σφοι Κλειδωνάρης από την Περιφερειακή Βόλου, Κώστας Λουλές από την ΚΟ Λάρισας και ο Αχιλλέας Μπλάνας. Κατόπιν, τα μεσάνυχτα στο Φρούριο πάνω στον Πύργο, ύψωσαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, ήταν τρία μέτρα κεντημένη από ΟΚΝίτισσες. Οι νεολαίοι, ένας φοιτητής τσιλιαδόρος, ο άλλος σιδηρουργός άλλαξε την κλειδαριά στην πόρτα. Ο σ. Μπλάνας ανέβηκε και έδεσε στον Πύργο τη Σημαία μας. Ετσι, από τα ξημερώματα, ο κόσμος που κατέβαινε από τα χωριά στο παζάρι, θαύμαζαν και πολλοί χειροκροτούσαν.

Για τα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης και τα 90χρονα του ΚΚΕ που γιορτάζουμε, προσφέρουμε στο Κόμμα 100 ευρώ.

Γιάννης - Ευαγγελία - Νίκος

***


ΚΟΥΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΥΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης
ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης

ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΦΟΥΛΗΣ-ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΦΟΥΛΗΣ-ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ

ΣΟΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΣΟΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΚΩΤΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΩΤΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

ΣΑΚΕΤΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΑΚΕΤΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ