Τρίτη 1 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ιστορίες και εξομολογήσεις

«Γυρίζω σπίτι» του Μανουέλ ντε Ολιβέιρα
«Γυρίζω σπίτι» του Μανουέλ ντε Ολιβέιρα
Κωμωδία αλλά και δραματικές ταινίες περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών. Ετσι, το ψυχολογικό δράμα με τίτλο «Γυρίζω σπίτι», σε σκηνοθεσία Μανουέλ Ντε Ολιβέιρα θα μεταδώσει απόψε στις 22.00 η «Βουλή TV».

Ο Βανς έχει επιφορτιστεί με νέες ευθύνες και θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με την καριέρα του. Είναι αρκετά μεγάλος στην ηλικία, αλλά καλός ηθοποιός. Μόλις έχει ολοκληρώσει μια παράσταση μαθαίνει τα ολέθρια νέα. Η γυναίκα του, η κόρη του και ο άντρας της χάθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ετσι ο Βανς γίνεται ο κηδεμόνας του εγγονού του και το μικρό αγόρι γίνεται η κυριότερη αιτία ύπαρξής του. Μετά από μία πολύ επιτυχημένη ερμηνεία του, ο Βανς δέχεται πολλές προτάσεις για δουλιά που όμως είναι αμφίβολες... Εξαιρετικά διεισδυτικό, απλό, υπαρξιακό δράμα γεμάτο αγάπη, απλότητα και φιλοσοφία. Μια απλή και συγκινητική ταινία πάνω στα γηρατειά, στον αγώνα κατά του θανάτου και τη συμφιλίωση με τα καθήκοντα του παππού σε βάρος της καλλιτεχνικής καριέρας. Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Πικολί, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Μάλκοβιτς, Λεονόρ Μπαλντάκ.

«Υδάτινες ιστορίες». Κωμωδία σε σκηνοθεσία Γουές Αντερσον.

Ο περίφημος Γάλλος ωκεανολόγος Στιβ Ζισού περιπλανιέται στα βάθη των θαλασσών, για να βρει και να σκοτώσει τον «ιαγουάρο - καρχαρία», ένα σπάνιο ζώο που ...έφαγε τον πιο πιστό συνεργάτη του και φίλο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ. Μαζί του, ένα ετερόκλητο πλήρωμα. Το ταξίδι τους είναι μια συναρπαστική Οδύσσεια, γεμάτη απρόοπτα και ατυχίες, αιμοβόρους πειρατές και απόκοσμα όντα του βυθού... Ταινία συνόλου, με εντυπωσιακό καστ, ανατρεπτικό χιούμορ και γλυκόπικρη διάθεση. Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Οουεν Γουίλσον, Κέιτ Μπλάνσετ, Αντζέλικα Χιούστον, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Γουίλεμ Νταφόε(ΝΕΤ, 23.00)

«Εξομολογήσεις γυναικών». Δραματική κομεντί σε σκηνοθεσία Κάλι Κούρι.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής της στο περιοδικό ΤΙΜΕ, η Σίνταλι Γουόκερ, διάσημη θεατρική συγγραφέας στη Νέα Υόρκη, δε διστάζει να μιλήσει για τα άσχημα παιδικά της χρόνια. Μια δήλωση που επιφέρει την οργή της μητέρας της. Τότε οι φίλες της μητέρας της, που όταν ήταν ακόμη μικρά κορίτσια, είχαν δημιουργήσει την αδελφότητα Για - Για, απάγουν τη Σίνταλι και τη... μεταφέρουν από τη Νέα Υόρκη στη γενέτειρά της, τη Λουιζιάνα, όπου εκεί αναλαμβάνουν να της εξηγήσουν τους λόγους που η μητέρα της είχε υιοθετήσει απέναντί της τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά... Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ελεν Μπερνστίν, Φιόνουλα Φλάναγκαν, Τζέιμς Γκάρνερ, Ασλεϊ Τζουντ, Μάγκι Σμιθ(STAR, 01.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ