Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Την ανήξερη παριστάνει η κυβέρνηση

Πίσω από τη Δικαιοσύνη συνεχίζει να κρύβεται η κυβέρνηση για την «υπόθεση Ζαχόπουλου», αποφεύγοντας να δώσει απαντήσεις στην πληθώρα των ερωτημάτων που έχουν ανακύψει και διαρκώς πληθαίνουν.

Βασική θέση της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι ότι πρόκειται για μια «ροζ» προσωπική υπόθεση και ως τέτοια ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Πασχίζει, ταυτόχρονα, να εξαφανίσει τις πολιτικές διαστάσεις και θεωρεί περίπου ως «ανύπαρκτο» το θέμα με τις δεκάδες σκανδαλώδεις αποφάσεις για τους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων, μνημείων κ.ο.κ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι αν και έχουν περάσει εννέα μέρες από την απόπειρα αυτοκτονίας του Χ. Ζαχόπουλου, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία επίσημη δήλωση για την υπόθεση. Η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανού, με την οποία παραδέχεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε στην κατοχή του το επίμαχο DVD, προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα από αυτά που υποτίθεται ότι απαντούσε.

Τα κυβερνητικά στελέχη που μίλησαν χτες κινήθηκαν στην επίσημη γραμμή, επιχειρώντας να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι «η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» και γι' αυτό «δε συγκαλύπτει τίποτα». «Το θέμα αυτό απασχολεί τη Δικαιοσύνη, η οποία έχει επιληφθεί και η οποία θα δώσει απαντήσεις προς όλους», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρ. Παυλόπουλος, αρνούμενος ότι η υπόθεση αυτή πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης. «Πλήττεται η εικόνα των κυβερνήσεων μόνο στην περίπτωση κατά την οποία συγκαλύπτονται πράγματα», αποφάνθηκε ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, όχι μόνο δε συγκαλύπτει τίποτα, αλλά δεν ανέχεται τίποτα». Παράλληλα, προέτρεψε «όσους κάνουν σενάρια να περιμένουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης υποστήριξε ότι πρόκειται για «προσωπικό ζήτημα» και «ηθικό παράπτωμα που παίρνει άλλες διαστάσεις από την ώρα που κάποιος είναι δημόσιος λειτουργός». Παραδέχτηκε ότι η υπόθεση αυτή «δεν παράγει θετικά αποτελέσματα» για την κυβέρνηση, παραπέμποντας με τη σειρά του στην έρευνα που διεξάγει η Δικαιοσύνη. Μιλώντας στον «Σκάι», ανέφερε ότι δεν έχει δει το επίμαχο DVD, παραπέμποντας στη δήλωση του Γ. Ανδριανού ότι «περιέχει αποκλειστικά προσωπικές στιγμές του κ. Ζαχόπουλου».

Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούσε με «διαρροές» να απαντήσει επιλεκτικά στα ερωτήματα που προέκυψαν από τη δήλωση του Γ. Ανδριανού για την κατοχή και χρήση του DVD. Στο ερώτημα γιατί παραδόθηκε στη Δικαιοσύνη μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, η απάντηση είναι ότι «περιείχε μόνο ερωτικές σκηνές και όχι στοιχεία για οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα» και άρα δεν υπήρχε κανένας λόγος. Ταυτόχρονα, επιχειρούσαν για ακόμα μια φορά να εμφανίσουν την κυβέρνηση ως «δύναμη εξυγίανσης», επικαλούμενοι ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση που παρέδωσε αυτή την κασέτα στη δικαιοσύνη!...

Ο ίδιος ο Γ. Ανδριανός κλήθηκε χτες και κατέθεσε σε συνθήκες μυστικότητας στον ανακριτή για περίπου μισή ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατονόμασε το δημοσιογράφο που του παρέδωσε το DVD επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο(!), ενώ ανέφερε ότι περιήλθε στα χέρια του στις 17 Δεκέμβρη, την ημέρα δηλαδή που ο Κ. Καραμανλής επισκεπτόταν, παρόντος του Χ. Ζαχόπουλου, το Μουσείο της Ακρόπολης και αμέσως μετά αναχωρούσε για τη Μόσχα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ