Τρίτη 1 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στα μέτρα των ισχυρών

ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟ συνέχισαν νικηφόρα στο πρωτάθλημα

Πρωτοχρονιά στην κορυφή για την ΑΕΚ του Φερέρ

Eurokinissi

Πρωτοχρονιά στην κορυφή για την ΑΕΚ του Φερέρ
Πρωτοχρονιά στην κορυφή θα κάνει η ΑΕΚ. Με χαμόγελο θα αποχαιρετήσουν την παλιά και θα υποδεχτούν τη νέα χρονιά και οι άλλες δύο διεκδικήτριες ομάδες του τίτλου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός). Το «διπλό» του ΟΦΗ στη Ν. Σμύρνη αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής, τα διαιτητικά παράδοξα όχι. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Λ. Σκόρδας, παραιτήθηκε (διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία) από αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και άφησε σαφέστατες αιχμές για ανισότιμο πρωτάθλημα που καθορίζεται από το παρασκήνιο. Μεταξύ άλλων μίλησε για κάποιους που «δε θέλουν να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο» και για «ριάλιτι όπου εμείς δεν έχουμε τόσα πολλά τηλεφωνήματα, άρα είμαστε από μόνοι μας "προτεινόμενοι"».

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή τους τρεις βαθμούς. Δείχνοντας το καλύτερο, φέτος, πρόσωπό της για τα περίπου 35 πρώτα λεπτά, με καλή κυκλοφορία, κίνηση και εν γένει αγωνιστική εικόνα. Στη συνέχεια «κάθισε» αλλά βρήκε δύο φορές τον τρόπο να σκοράρει. Ο Φερέρ μίλησε μεν για δίκαιη νίκη, αλλά παραδέχτηκε το σκαμπανέβασμα, το οποίο απέδωσε - κατά κύριο λόγο - στο κακό γήπεδο. Ο Σάντος σε στιγμιαίες αδράνειες και ότι η γηπεδούχος έχει «κάποιους παίκτες με μεγάλη ποιότητα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εκτός από την απαραίτητη εμφάνιση είχε και την τύχη που χρειαζόταν για να επιστρέψει με τους τρεις πόντους. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των δυνατοτήτων τους, με κάκιστες τελικές επιλογές, ενώ εκφράζουν και πολλά παράπονα για τη διαιτησία. Ο Πεσέιρο αποδέχτηκε την τύχη, αλλά πρόσθεσε πως ταυτόχρονα η ομάδα του είχε «χαρακτήρα και καρδιά» αλλά και «προσωπικότητα ως σύνολο, να πάρουμε το πρωτάθλημα». Ο Μπάγεβιτς παραδέχτηκε ότι οι παίχτες του δεν έπαιξαν όπως έπρεπε, αλλά θεωρεί άδικο το τελικό σκορ.

Καρδιοχτύπησε ο Ολυμπιακός αλλά τελικά δε «σκόνταψε», χάρη στον Νικοπολίδη. Οι «ερυθρόλευκοι», με αρκετές απουσίες, έδωσαν δικαιώματα στην Ξάνθη. Είτε γιατί δε σκόραραν, είτε με αμυντικές ολιγωρίες. Ομως οι ακρίτες δεν τα αξιοποίησαν. Οχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά επειδή δεν μπόρεσαν ή δεν τους το επέτρεψε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, αφού απέκρουσε πέναλτι του Μπάρκογλου στο 85'.

Σημαντική, εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ επί του Πανιωνίου. Αποτέλεσμα που στη μια πλευρά έφερε χαμόγελα και πανηγυρισμούς και στην άλλη γκρίνια και εντάσεις. Μερίδα οπαδών τα έβαλε με διοίκηση, προπονητή και συνεργάτες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ