Παρασκευή 4 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Να μπει φραγμός στην εισβολή των μονοπωλίων

Περιοδεία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι βουλευτές του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας

Ο Γιάννης Ζιώγας μιλάει στους εργαζόμενους στο Λιμάνι
Ο Γιάννης Ζιώγας μιλάει στους εργαζόμενους στο Λιμάνι
Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που προωθείται με την παράδοση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού και των φορέων του. Το παραπάνω κάλεσμα απηύθυναν στους φορτοεκφορτωτές του ΟΛΘ οι βουλευτές του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησαν χτες το πρωί, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο στελεχών της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Και δεσμεύτηκαν ότι το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σ' αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή για την ενημέρωση και την ενεργοποίηση του λαού της Θεσσαλονίκης.

Το κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων στις φορτοεκφορτώσεις και στη συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους, στο χώρο της καντίνας (Οίκος του Ναύτη).

Ξεκαθάρισαν ότι το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Οπως είπαν, οι επιπτώσεις για την πόλη, την οικονομία της, το επίπεδο ζωής του λαού, τους εργαζόμενους στο Λιμάνι θα είναι σημαντικές και αρνητικές. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, θα τεθούν υπό διωγμό για να μετατραπούν οι ΣΕΜΠΟ σε σύγχρονες γαλέρες των μονοπωλιακών ομίλων.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας, να βάλουν φραγμό στην εισβολή των μονοπωλίων στο Λιμάνι και να διεκδικήσουν τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Μεταφορών.

Συσκέψεις συντονισμού

Σήμερα, με παράσταση διαμαρτυρίας στη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης του ΟΛΠ, ξεκινάνε οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, για την καθυστέρηση των οποίων την ευθύνη έχει η συνδικαλιστική τους πλειοψηφία. Σάββατο και Κυριακή 5 και 6 του μήνα αντίστοιχα οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τις υπερωρίες. Τη Δευτέρα 7 Γενάρη θα γίνει 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια. Από τις 8 έως τις 10 Γενάρη αποφασίστηκε ξανά αποχή από υπερωρίες. Στις 11 Γενάρη θα γίνει και πάλι 24ωρη απεργία. Στις 12 και 13 Γενάρη συνεχίζουν με αποχή.

Στο πλαίσιο της δράσης που αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 8 Γενάρη (Εργατικό Κέντρο, 6.30 μ.μ.). Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνουν τη Δευτέρα 7 Γενάρη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, η Δημοτική Κίνηση «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (11 π.μ., Οίκος του Ναύτη - Λιμάνι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ