Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Πρωτάθλημα... βαρυχειμωνιάς

Τον άτυπο τίτλο κέρδισε ο Ολυμπιακός, όμως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μεγάλη κρίση

Η αυλαία του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση πως «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Στο επαγγελματικό πρωτάθλημα βασικότατη, αν όχι μοναδική, επιδίωξη είναι η αύξηση των εσόδων. Με αυτό ασχολείται η Σούπερ Λίγκα και τα μέλη της. Αρκούμενα σε ευχολόγια ή καταγγελίες (ανάλογα την εκάστοτε θέση τους και το αποτέλεσμα) για όλα τα υπόλοιπα. Και η 15η αγωνιστική λοιπόν «σημαδεύτηκε» από... διαιτητικές ομορφιές, εντάσεις, δηλώσεις, παραβατικές συμπεριφορές. Γενικά καταστάσεις και γεγονότα που αποδεικνύουν το στραβό γιαλό...

Επεισόδια, με τραυματισμούς, έγιναν πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο Περιστέρι, από μερίδα οπαδών του Ατρόμητου και του Πανιωνίου. Φραστική επίθεση δέχτηκε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Αθανασόπουλος. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε ενέργειες που προκαλούν φόβο, διατάραξη της οικογενειακής του γαλήνης και «προαγωγούς» (χρησιμοποιώντας τον όρο της καθομιλουμένης).

Σε διάφορα γήπεδα οι διαιτητές (είτε διαμόρφωσαν, είτε όχι το αποτέλεσμα) έγιναν αρνητικοί πρωταγωνιστές, με την ανικανότητά τους. Στο «Καυταντζόγλειο» ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ηρακλή, ενώ δε δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό. Επίσης η αναμέτρηση διακόπηκε για υβριστικά συνθήματα (των «κυανόλευκων» οπαδών, αν και το ίδιο έγινε και από τους φιλοξενούμενους). Η γηπεδούχος ΠΑΕ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο - μεταξύ άλλων - για «διαστρέβλωση του αγώνα και αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος», «θεατρική συμπεριφορά του κ. Πολατιάν», «απαράδεκτη συμπεριφορά και διακωμώδηση του αθλήματος» από το διαιτητικό τρίο.

Μη καταλογισμός δύο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ ήταν και η αφορμή για τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων στην Τρίπολη. Με τον Δέλλα να δηλώνει αδυναμία κατανόησης «πως κάτι διαιτητές έχουν "βιονικά" μάτια και βλέπουν στα 50 μέτρα και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να διακρίνουν στα πέντε»... Εκφράζοντας την ελπίδα «οι "Καλικάτζαροι" να φύγουν τώρα με τα Φώτα». Τα ίδια και στον ΟΦΗ, η διοίκηση του οποίου ζητάει - προτείνει κλήση ξένων διαιτητών. Τα παραπάνω δεν ήταν τα μόνα. Ηταν τα πιο ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί και την οποία συντηρούν κυβερνήσεις, επιχειρηματίες - παράγοντες, αθλητικές αρχές κλπ. Οσοι στηρίζουν ή αποδέχονται το σάπιο μοντέλο και τις έμφυτες παραμορφώσεις του.

Μοιραία, τα παραπάνω περιθωριοποιούν τα αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός σκαρφάλωσε στην κορυφή και αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα. Οπως ανέφερε και ο Πεσέιρο, η νίκη του Παναθηναϊκού «ήταν δύσκολη αλλά δίκαιη». Ο Αστέρας Τρίπολης τερμάτισε ψηλότερα από οποιονδήποτε νεοφώτιστο στην ιστορία της Α' Εθνικής. Σε συνδυασμό με το ότι κέρδισε και τους τρεις του πάλαι ποτέ ΠΟΚ, δεν είναι τυχαίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ