Κυριακή 13 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Α' Εθνική 2007-2008

Από την κλεψύδρα στο σύγχρονο σκακιστικό χρονόμετρο

Στη Δρέσδη της Γερμανίας η νέα Σκακιστική Ολυμπιάδα θα ξαναζήσει αγωνιστικές στιγμές. Στη φωτό, εθνικές ομάδες: Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα - Τζαμάικα και Α. Δομίνικος - Ζιμπάμπουε
Στη Δρέσδη της Γερμανίας η νέα Σκακιστική Ολυμπιάδα θα ξαναζήσει αγωνιστικές στιγμές. Στη φωτό, εθνικές ομάδες: Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα - Τζαμάικα και Α. Δομίνικος - Ζιμπάμπουε
Μεταβατική περίοδο θεωρεί η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία το νέο χρόνο, σχετικά με τυχόν αλλαγές που πρόκειται να αποφασίσει για τη διεξαγωγή του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας.

Οπως φαίνεται, οι διαμαρτυρίες της ΕΣΟ για τη μειωμένη επιχορήγηση από τη ΓΓ Αθλητισμού δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτέλεσμα.

Ετσι σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος 2008 να γίνει με τη συμμετοχή 20 ομάδων και σύστημα αγώνων Ελβετικό 7 γύρων. Στις 16 ομάδες που είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν το 2007 (αυτό δηλαδή που δεν έγινε) προστέθηκαν οι νικήτριες των μπαράζ της Β' Εθνικής ΣΟ Καλλιθέας, ΣΟ Πολίχνης, ΣΟ Ικαρίας καθώς και ο ΣΟ Ηλιούπολης, μετά από κλήρωση μεταξύ των ηττημένων των μπαράζ.

Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής θα διεξαχθεί στην Καλλιθέα Χαλκιδικής (ξενοδοχείο «Pallini Beach») από 6 έως 11 Ιούλη 2008.

  • Από την ειδική έκδοση του Μουσείου Αθλητισμού και την έκθεση συλλεκτικού υλικού, για την τέχνη του σκακιού, παρουσιάζουμε το θέμα: «ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ».

Ενα από τα προβλήματα που δημιούργησε η εξάπλωση του σκακιού ήταν η κατανομή του χρόνου σκέψης κατά τη διάρκεια παρτίδας. Θεωρητικά, ο κάθε παίκτης είχε το δικαίωμα να σκέφτεται όσο ήθελε, αλλά ήταν φανερό ότι μερικοί σκακιστές ξόδευαν πολύ χρόνο στις κινήσεις τους. Εδώ υπάρχει και το σχετικό ανέκδοτο για κάποιον παίκτη που, μετά από 3 ώρες αναμονής, παρακάλεσε τον αντίπαλό του να παίξει. Οπότε πήρε και τη γεμάτη απορία απάντηση: «Μα είστε σίγουρος ότι είναι σειρά μου να παίξω;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ