Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χυδαιότητες σε βάρος αθλητή

Ανοιχτή επιστολή, μέσω του «Ρ», απευθύνει ο Ευθύμης Μαλεζάς, αντιστασιακός, συνταξιούχος δικηγόρος από τη Σκύδρα Εδεσσας, προς τον εκδότη του περιοδικού «ACTIVE», Πέτρο Κωστόπουλο, σχετικά με ένα «χυδαίο» δημοσίευμα. Αναφέρει ανάμεσα στα άλλα:

«Χυδαίο γυμνό, του πρωταθλητή στίβου Χριστόφορου Χοΐδη, της Ολυμπιακής Ομάδας μας, δημοσίευσες πρόσφατα δίπλα στων άλλων παιδιών, χωρίς στοιχειώδη περίσκεψη, στο ιλουστρασιόν περιοδικό σου. Και αυτό για να τον δυσφημίσετε πανελλαδικά, να διασύρετε την τιμή και την υπόληψή του, να τον εξευτελίσετε ολοσχερώς. Και η χαμερπής αυτή σας επιδίωξη επιβεβαιώνεται καθ' ολοκληρία από το να μην παίρνετε υπόψη σας έστω κάτι απ' τα μέχρι τώρα πολυάριθμα αθλητικά του εύσημα, που κατέκτησε μέσα κι έξω από τη χώρα μας, αγωνιζόμενος εν ονόματι του Ολυμπισμού, για την επί γης ειρήνη.

Στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στίβου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, σε ηλικία 22 χρόνων, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μ. σε χρόνο που αποτέλεσε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ. Από τότε μέχρι σήμερα, δέκα μήνες τώρα, δεν μπόρεσε να προσέλθει σε κανένα αγώνα στίβου, παρά τη θέλησή του, και τα βάζει με τον εαυτό του.

Πάνω ακριβώς σ' αυτή του την "κακοτυχία", βρήκες εσύ κ. Κωστόπουλε μαζί με τους συνεργάτες σου να τον ξεγυμνώσετε από την κορφή μέχρι τα νύχια και να του κρεμάσετε τ' αθλητικά του παπούτσια απ' το λαιμό ως κάτω στα γεννητικά του όργανα. Εσύ που ασφαλώς δε θα 'χεις καμία σχέση με τα αθλήματα του Ολυμπισμού, πρέπει να ξέρεις πως ο Χριστόφορος Χοΐδης μ' αυτά τα παπούτσια, που εσύ έκανες "κρεμαστάρια", έχει τρέξει στα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου, δοξάζοντας νικηφόρα την πατρίδα του Ολυμπισμού, την Ελλάδα!

Απόδειξη δε αποτελεί το δωμάτιό του στη Σκύδρα, όπου η φιλόστοργη μάνα του, η γιατρός Γεωργία Χοΐδη-Μαλεζά, κόρη του γράφοντος, μετέτρεψε σε ένα καλαίσθητο και εντυπωσιακό μουσείο Ολυμπισμού. Εκεί βλέπεις 41 χρυσά, 19 αργυρά και 5 χάλκινα μετάλλια. Ακόμα 10 μικρά και μεγάλα κύπελλα, 11 πλακέτες και πλείστα άλλα αθλητικά αναμνηστικά, τα οποία χρονολογούνται από το 1995, όταν ήταν μαθητής στο Λύκειο της Σκύδρας.

Κλείνοντας, κ. Κωστόπουλε, θα 'θελα να σου πω, ότι με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, αντί να παρουσιάσεις την Ολυμπιακή Ομάδα να εμφορείται από το φιλειρηνικό πνεύμα του Ολυμπισμού, εσύ δυστυχώς την παρουσίασες με τους ευτραφείς γλουτούς του Δήμα, τα αήθη κρεμαστάρια του Χοΐδη, τα ασβεστωμένα οπίσθια του Γκαβέλα κλπ. κλπ. Συμπερασματικά εμπορεύτηκες τα θαυμάσια αθλητικά κορμιά της Ολυμπιακής Ομάδας μας, για τους αγώνες του Σίδνεϊ. Αξιος ο μισθός σου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ