Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Κερδισμένος στις εντυπώσεις

Οι βαθμοί μοιράστηκαν, αδιαμφισβήτητος νικητής των εντυπώσεων ήταν ο Παναθηναϊκός και πραγματικά κερδισμένη ήταν η ΑΕΚ. Αυτά είναι τα τρία αποτελέσματα του (ενός από τα πιο ενδιαφέροντα) ντέρμπι. Θετικότατο στοιχείο η σχεδόν άψογη ατμόσφαιρα (υπήρξαν και 5 συλλήψεις), παρά τα όσα είχαν προηγηθεί. Γεγονός που αποδεικνύει ξανά, πως κάποιοι όταν θέλουν (ή αναγκάζονται) μπορούν. Ούτε από την 16η αγωνιστική απουσίασαν οι... καθιερωμένες διαιτητικές «γκέλες» (Ξάνθη και Λάρισα εξέδωσαν ανακοινώσεις). Παραπομπές πάντως δεν υπήρξαν.

Προχτές το απόγευμα ο Παναθηναϊκός έχασε σπάνια ευκαιρία να πετύχει το απόλυτο. Δηλαδή, να πανηγυρίσει ευρεία νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να επιστρέψει στην κορυφή. Οι τριφυλλοφόροι ήταν κυρίαρχοι στο ντέρμπι και - κυριολεκτικά - κλότσησαν αυτό που δικαιούνταν.

Ο Ολυμπιακός με σοβαρά προβλήματα, κυρίως στο κέντρο και την άμυνα, ήταν μέτριος και έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει. Παρ' όλα αυτά, και οι γηπεδούχοι απώλεσαν ευκαιρία να αξιοποιήσουν τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου «όταν δε βάζεις γκολ το δέχεσαι». Με αρκετά λάθη η διαιτησία (για την οποία διαμαρτύρονται «ερυθρόλευκοι»), χωρίς πάντως να έχει τη βασική ευθύνη για την ισοπαλία.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον αγώνα η ΑΕΚ, που συνέτριψε τη Βέροια και επέστρεψε στην κορυφή. Η χαρά των «κιτρινόμαυρων» μετριάστηκε από τον τραυματισμό του Δέλλα (εκτός αγώνων για περίπου 3 βδομάδες) που δημιουργεί (σε συνδυασμό με την απουσία Παπασταθόπουλου) σοβαρά αμυντικά κενά. Μεγάλες, εκτός έδρας, νίκες για Αρη και Ξάνθη. «Πλήρωσαν» την αστοχία τους Λάρισα και Ατρόμητος. Τη (μόλις) δεύτερη νίκη του πανηγύρισε χτες ο Εργοτέλης ξανά με αντίπαλο τον Ηρακλή (όπως και στον πρώτο γύρο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ