Κυριακή 20 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΟ

ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΕ Συρρικνώθηκε το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης το Νοέμβρη. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το πλεόνασμα υποχώρησε στα 2,6 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 5,2 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αλλά και του πλεονάσματος των 5,4 δισ. ευρώ του Οκτώβρη του 2007. Η συρρίκνωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πτώση των εξαγωγών εξαιτίας της ανόδου του ευρώ σε σχέση με το δολάριο.

ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ολο και περισσότεροι Γερμανοί απασχολούνται σε εργασίες μερικής αλλά και «ευέλικτης» απασχόλησης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπιλντ», που επικαλείται μελέτη του Ινστιτούτου έρευνας της αγοράς της Νυρεμβέργης στη νότια Γερμανία. Ο αριθμός των εργαζομένων σε θέσεις μερικής απασχόλησης αυξήθηκε σε 11,83 εκατομμύρια πέρυσι, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ μετά τα 11,54 εκατομμύρια το 2006, σύμφωνα με τη μελέτη.

ΗΠΑ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ Μετά τη Citigroup, τη Merrill Lynch και την Bank of America, έρχεται και η JP Morgan να προστεθεί στη λίστα με τις τράπεζες που προχωρούν σε διαγραφές ζημιών, λόγω της υψηλής έκθεσής τους στην αγορά δανείων υψηλής διακινδύνευσης. Μάλιστα, όπως εκτιμά η International Herald Tribune, έρχονται και άλλα άσχημα νέα. Η JP Morgan έχει χάσει το 18% της χρηματιστηριακής της αξίας τον τελευταίο χρόνο, η Citigroup το 50% και η Bank of America περίπου 30%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ