Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Η ακρίβεια «πνίγει» τα λαϊκά νοικοκυριά

Στιγμιότυπο από την εξόρμηση στη Βαρβάκειο
Στιγμιότυπο από την εξόρμηση στη Βαρβάκειο
«Εμείς δε βγάζουμε το μήνα, και άλλοι μιλάνε στις τηλεοράσεις για εκατομμύρια ευρώ, λες και είναι ...στραγάλια».

Μια χαρακτηριστική φράση, που ακούστηκε από εργαζόμενους και καταναλωτές πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σαββατιάτικης εξόρμησης της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) κατά της ακρίβειας στην αγορά της Αθήνας.

Γυναίκες - μέλη της ΟΓΕ συνομίλησαν με πολύ κόσμο στη Βαρβάκειο και στην οδό Ερμού, καλώντας τους να αγωνιστούν κατά της πολιτικής που παράγει την ακρίβεια. Τα προβλήματα των λαϊκών νοικοκυριών, όπως τα περιέγραφε ο κόσμος, είναι μεγάλα. «Κάνουμε διερεύνηση αγοράς για να έρθουμε άλλη μέρα να αγοράσουμε».

Οπως δήλωσε στον «Ρ» η Μαιρήνη Στεφανίδη, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ, «εμείς καλούμε τις γυναίκες, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, να ξεσηκωθούν, να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν, γιατί πραγματικά η ζωή αυτή έχει καταντήσει μαρτύριο, μισή ζωή για τον εργαζόμενο άνθρωπο και απύθμενα κέρδη για την πλουτοκρατία. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα γιατί μόνο με τον αγώνα αυτοί καταλαβαίνουν». Σημείωσε, ακόμα, πως «υπεύθυνοι είναι αυτοί που μας έχουν κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια», γι' αυτό «πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο».

Τα μέλη της ΟΓΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να κάνουν ένα πρώτο βήμα διεκδίκησης, συμμετέχοντας στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ