Κυριακή 27 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MICROSOFT - ΚΕΡΔΗ Οπως γνωστοποίησε την περασμένη Πέμπτη η Microsoft, τα καθαρά κέρδη της για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο εκτοξεύτηκαν κατά 79% και ανήλθαν σε 4,71 δισ. δολάρια, ή 50 σεντς ανά μετοχή, από 46 σεντς ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 16,4 δισ. δολάρια, ενισχυμένες κατά 30%. Αμέσως μετά και στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης άνοδο έως και 6,2%.

ΚΙΝΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ Με ρυθμούς 11,4% - τους ταχύτερους των τελευταίων 13 ετών - έτρεξε η κινεζική οικονομία το 2007. Το Πεκίνο εκτιμά ότι θα υπάρξει επιβράδυνση φέτος, εξαιτίας και της διεθνούς κρίσης, που αναμένεται να περιορίσει τους ρυθμούς των κινεζικών εξαγωγών. Οι κινεζικές αρχές ωστόσο εξακολουθούν να ανησυχούν για την ταχύτατη άνοδο του πληθωρισμού. Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει προβεί, τους τελευταίους 12 μήνες, σε συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων και άλλα περιοριστικά μέτρα, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την υπερθέρμανση της οικονομίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ Μειωμένες κατά 0,1%, σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, εμφανίστηκαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία το Δεκέμβρη, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για διατήρησή τους αμετάβλητων. Σε ετήσια βάση ενισχύθηκαν κατά 3,7%. Αμετάβλητο εκτιμάται ότι θα παραμείνει το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία το Φλεβάρη, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου GfK. Ο σχετικός δείκτης του GfK για τον επόμενο μήνα παρέμεινε σταθερός στο 4,5 σε σχέση με το Γενάρη, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των αναλυτών που τον «έβλεπαν» να υποχωρεί στο 4,4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ