Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Πράξη παράδοσης της έρευνας στο κεφάλαιο

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Με αφορμή τη συμφωνία κυβέρνησης - Microsoft, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιό του σημειώνει:

«Η ίδρυση του "κέντρου καινοτομίας της Microsoft", στο πλαίσιο της συνεργασίας Δημοσίου - Microsoft, αποτελεί πράξη παράδοσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο της έρευνας, των νέων τεχνολογιών και της αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού. Είναι εντελώς παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι η συνεργασία αποτελεί "επένδυση υπέρ της τεχνολογίας και της καινοτομίας" για την αναβάθμιση του Δημοσίου, της Παιδείας και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κερδισμένοι από αυτήν τη συμφωνία, εκτός από τον μεγαλοκαπιταλιστή, θα είναι και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και την έρευνα για την κερδοφορία τους.

Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο ότι αυτή η συμφωνία εντάσσεται και υλοποιεί βασική κατεύθυνση της ΕΕ, σχετικά με την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία της ανταγωνιστικότητας. Είναι ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία, πρέπει να απορρίψουν συνολικά αυτήν την πολιτική, διεκδικώντας η έρευνα να αναπτύσσεται αποκλειστικά από τα δημόσια και τα άλλα κρατικά ιδρύματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ