Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Κόλαση η «πρόοδος» του Μπους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Μία πρόωρη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων θα έθετε σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, τόνισε ο Τζορτζ Ου. Μπους κατά την ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση της Ενωσης... Για ποια «πρόοδο» μιλά ο Πρόεδρος;

Τραγικές είναι οι συνθήκες στη Φαλούτζα που απέχει μόλις 55 χλμ από τη Βαγδάτη. Το πόσιμο νερό είναι ανύπαρκτο, οι κάτοικοι έχουν ρεύμα για μία ώρα το 24ωρο, παρ' όλο που το αμερικάνικο εμπορικό κέντρο που εγκαταστάθηκε στο κέντρο της πόλης, έχει τα φώτα του αναμμένα μέρα - νύχτα, σύμφωνα με το «Ρόιτερς». Πριν το πόλεμο υπολογιζόταν ότι έμειναν 600.000 άνθρωποι στη Φαλούτζα, σήμερα όμως, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τον ακριβή αριθμό των κατοίκων. Ο «πόλεμος της Φαλούτζα» έχει σταματήσει εδώ και 2 χρόνια, η πόλη όμως είναι ακόμα σε κατάσταση ομηρίας.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 19 άνθρωποι δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και τα ακρωτηριασμένα πτώματά τους ανακαλύφθηκαν χτες από την ιρακινή αστυνομία στην επαρχία Ντιγιάλα, στο κεντροδυτικό Ιράκ. Στο μεταξύ, ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων και πυρά όλμων προκάλεσαν τουλάχιστον δύο νεκρούς και περίπου 20 τραυματίες χτες στη Βαγδάτη.

Τέλος, τη Δευτέρα, πέντε Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Μοσούλη, ενώ την Κυριακή άλλοι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις. Πριν ολοκληρωθεί ο Γενάρης ο αριθμός των κατοχικών απωλειών ήδη έχει φτάσει τους 36 σε σύγκριση με τους 23 το Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ