Κυριακή 3 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώτσας Λίτσας
Κώτσας Λίτσας
Φωτ.

Ο αγαπημένος σύντροφός μου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΟΧΩΡΙΤΗΣ, ο οποίος πέθανε πριν από 4 χρόνια, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ και στα οποία έμεινε πιστός έως το θάνατό του, πέρασε 24 χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών του ΗΛΙΑ και ΠΑΝΑΓΗ, οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Κόρινθο και του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΜΟΚΑΤΟΥ, προσφέρω 6.000 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Κεφαλληνίας - Ιθάκης.

Αμαλία Β. Νιοχωρίτη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μάνας μου ΕΥΛΑΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ προσφέρω 3.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Μενιδίου.

Γαλήνη Ελευθεριάδη

* * *

Φωτ.

Ενας χρόνος πέρασε χωρίς τον πολύτιμο σύντροφο, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 400 ευρώ στη Βιβλιοθήκη - Αρχείο «Χαρίλαος Φλωράκης».

Καλλιόπη, Δημήτρης, Νίκος, Αφροδίτη, Καλλιόπη - Κατερίνα, Γιώργος

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΟΥΛΑΣ και ΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΙΜΠΑ, αγωνιστών του ΚΚΕ, προσφέρω 250 ευρώ στο ΚΚΕ.

Βασίλης Κωστίμπας

* * *

Φωτ.

Αποδέχτηκα την εντολή της αδελφής του φίλου και συντρόφου μου για να γράψω περιληπτικά την ιστορία του.

Πρόκειται για τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας το 1921, πτυχιούχο της Γυμναστικής Ακαδημίας και που καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με άλλους 21 αξιωματικούς και ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού με σκηνοθετημένες και ψεύτικες κατηγορίες στην πολύκροτη «δίκη του Ναυτικού» και εκτελέστηκαν στο Γουδί στις 25 Ιούνη 1948, ως προδότες της πατρίδας.

Βαγγέλης Νιοχωρίτης
Βαγγέλης Νιοχωρίτης
Πολύ αργότερα, το 1984, ακυρώθηκε η απόφαση του Στρατοδικείου και αποκαταστάθηκαν οι εκτελεσθέντες ηθικά και υλικά.

Θετικές πληροφορίες αναφέρουν πως η οργάνωση της «Χ» Κυπαρισσίας απαίτησε από το Στρατοδικείο την καταδίκη σε θάνατο του Παναγιώτη, γιατί υπήρξε αξιόλογο στέλεχος του ΚΚΕ, με πλούσια δράση.

Αξίζει να αναφερθώ στη γενναία στάση που κράτησε στις φυλακές Αβέρωφ, όπου παρέμεινε μετά τη δίκη του, όταν αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση μετανοίας για να σώσει τη ζωή του. Από μαθητής Γυμνασίου ήταν οργανωμένος στην ΟΚΝΕ.

Από τους πρώτους οργανώθηκε στην Εθνική Αντίσταση και πρόσφερε συνειδητά τις υπηρεσίες του στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της πατρίδας του με καλά αποτελέσματα. Παράλληλα, αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις του για το κόμμα του. Το Κόμμα εκτίμησε τις ικανότητές του και τον τοποθέτησε στην Αχτιδική Επιτροπή Κυπαρισσίας, στον τομέα της Διαφώτισης.

Υπήρξε ταπεινός, εργατικός και ανιδιοτελής άνθρωπος, υπόδειγμα στη συμπεριφορά και στις κοινωνικές σχέσεις του. Με δυο λόγια, είχε τα «βασικά χαρακτηριστικά ενός σωστού κομμουνιστή», ο οποίος θυσίασε και τη ζωή του για το Κόμμα.

Στη μνήμη του, η αδελφή του πρόσφερε στο ΚΚΕ για τα 90χρονα, 300 ευρώ, μέσω της ΚΟ Βύρωνα.

Φώτης Νικ. Αρβανιτάκης, παλαίμαχος αντιστασιακός

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ από το Αργοστόλι Κεφαλονιάς, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από 12 χρόνια, καθώς επίσης στη μνήμη των συγγενών μου, οπαδών του ΚΚΕ, οι οποίοι «έφυγαν» πρόσφατα ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΥΜΩΝΕΤΑΤΟΥ και ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΚΟΤΡΟΥΚΟΗ, προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγος: Κούλα Αλεξανδράτου

Τα παιδιά: Σοφία και Παναγιώτης

Τα εγγόνια

Αλέκος Αλεξανδράτος
Αλέκος Αλεξανδράτος
* * *

Φωτ.

Σήμερα 3 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΤΤΑΤΖΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και ψυχή του Παραρτήματος Καβάλας της ΠΕΑΕΑ. Από έφηβος στη βιοπάλη, εντάχτηκε στο κομμουνιστικό κίνημα και διατέλεσε στέλεχος του σωματείου των τσαγκαράδων. Για τις ιδέες και τη δράση του κυνηγήθηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε. Δεν υπέκυψε και έως τα τελευταία χρόνια της ζωής του παρέμεινε πιστός στις ιδέες του και στο κόμμα του, το ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση 400 ευρώ.

Η γυναίκα του: Κυριακή (Κίτσα)

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδικοχαμένου ΤΑΣΟΥ ΡΕΜΠΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο σύντροφός του Κόκκινος Βασίλης προσφέρει 200 ευρώ στη ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΑΜ Πρέβεζας, ιδεολόγου και παντοτινού καθοδηγητή μου, καθώς επίσης στη μνήμη του παππού μου ΚΟΣΜΑ ΚΑΚΑΒΟΥΛΗ, ο οποίος από τα νεανικά χρόνια του υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ στην Πρέβεζα, και της γιαγιάς μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ, η οποία μεγάλωσε μόνη της τρία παιδιά, αφού ο παππούς για 27 χρόνια ήταν εξόριστος και του αλησμόνητου ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και του ναυτεργατικού κινήματος, προσφέρω 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Πρέβεζας.

Ο γιος του

* * *

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων το 1921. Το 1943 υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή του ΕΛΑΣ στα Ιωάννινα. Το 1947 πέρασε στις γραμμές του ΔΣΕ στα τμήματα της Μακεδονίας. Πήρε μέρος στη μάχη της Νάουσας. Το φθινόπωρο του 1949 κατέφυγε στην Τασκένδη. Εκεί παρακολούθησε Σχολή μαρξισμού - λενινισμού. Εργάστηκε στην TASGAS, του απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου εργάτη. Παντρεύτηκε και απέκτησε ένα γιο. Επαναπατρίστηκε το 1977 με την οικογένειά του.

Αντώνης Σάββας
Αντώνης Σάββας
Εως το τέλος της ζωής του έμεινε αταλάντευτος στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, και του ΚΚΕ.

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΟΥΜΗΣ γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων το 1923. Μέλος της ΟΚΝΕ και της ΕΠΟΝ από μικρή ηλικία πέρασε στις γραμμές του ΕΛΑΣ και αργότερα του ΔΣΕ, αγωνιζόμενος στα βουνά της Ηπείρου. Συνελήφθη το 1948 και εξορίστηκε στα Γιούρα και στο Μακρονήσι.

Εως το τέλος της ζωής του - πέθανε 27 Σεπτέμβρη 2006 - αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους, τα παιδιά τους Ιγκόρ και Ανδρονίκη Παπαϊωάννου, τα εγγόνια τους Νίνα και Αντωνία και ο Δημήτρης Καπρινιώτης προσφέρουν 60 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του σεμνού και αγαπητού αγωνιστή ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΕΤΟΥ και του πρόωρα «χαμένου» γιου του ΚΩΣΤΑ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Παναγιώτης και Δημήτρης Οικονομάκος

* * *

Φωτ.

Ο πατέρας μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ (Ζήσιμος), αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, έζησε όλες τις στερήσεις και τους διωγμούς στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.

Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός και αταλάντευτος αγωνιστής για δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

Θανάσης Ζησιμόπουλος

* * *

Φωτ. 2

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (Μπαρμπα - Γιάννης), παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, έως το τέλος της ζωής του συμμετείχε δραστήρια στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Πίστευε αταλάντευτα στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για τους νέους αγωνιστές.

Συμπαραστάτριά του στους αγώνες του υπήρξε η συντρόφισσά του ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Στη μνήμη τους, καθώς επίσης στη μνήμη του αγαπημένου και αδικοχαμένου εγγονού τους ΓΙΑΝΝΗ, τα παιδιά τους Διονύσης Παπανικολάου και Τούλα Καράγιωργα προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Κώστας Χρυσόμαλος
Κώστας Χρυσόμαλος
* * *

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΣΙΚΑΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Ανθή Πατσίκα πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τύρναβου.

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων αδελφών μας ΒΑΣΙΛΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ, του θείου μας ΘΩΜΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΛΕΣΣΑ, των γονιών μας ΙΑΚΩΒΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ, του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ (Βαρδάρη), του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΚΑΛΗ, καθώς επίσης στη μνήμη των συγγενών και συγχωριανών μας ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Ελπίδα και Αγγέλη Καραμπίδη από την Ποντοκερασιά Κιλκίς

* * *

Φωτ.

Στις 18 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος χωρίς την αγαπημένη μας μάνα, συντρόφισσα και συναγωνίστρια ΝΙΚΗ Αθανασίου ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, η οποία γεννήθηκε το 1921 στην Ανδριανή Δράμας. Συμμετείχε ενεργά στον αντιστασιακό αγώνα ενάντια στις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής, με αποτέλεσμα να κάψουν το σπίτι της, να συλληφθεί και να φυλακιστεί η ίδια. Μετά την Κατοχή οργανώνει τον παράνομο τυπογραφικό μηχανισμό στην περιοχή Ροδολείβος - Πρώτη Σερρών.

Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, διακρίνεται για την ανδρεία της και τραυματίζεται επανειλημμένα σε μάχες.

Λουίζα Χρυσόμαλου
Λουίζα Χρυσόμαλου
Από το φθινόπωρο του 1949, πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία τελειώνει ανώτερη οικονομική σχολή και αναδείχνεται σε σημαντικό συνδικαλιστικό στέλεχος στη Φιλιππούπολη.

Επαναπατρίστηκε το 1980 με την οικογένειά της. Εως το θάνατό της ζούσε στη Δράμα.

Στη μνήμη της και προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ ο γιος της προσφέρει 300 ευρώ στον «Οδηγητή», όργανο της ΚΝΕ, μέσω ΝΕ Δράμας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ, ο οποίος κηδεύτηκε στις 31 Δεκέμβρη 2007, η γυναίκα του Θεώνη και τα παιδιά του Γεράσιμος και Κούλα, Γιώργος και Βούλα και οι εγγονές του Θεώνη και Κατερίνα, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Πλάκας, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», τον οποίον είχε δίπλα του έως το τέλος της ζωής του και ευχαριστούν τους συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους του για τη συμπαράστασή τους στις δύσκολες μέρες τους.

* * *

Στις 25 Γενάρη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΩΛΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του

* * *

Φωτ. 2

Πέρασαν 7 χρόνια από το θάνατο της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, το γένος Γιοβάνη από το χωριό Ασπρόπυργος Ευρυτανίας. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από το χωριό Φίλια Καρδίτσας, πέθανε τον Οκτώβρη 2007. Και οι δύο ήταν παιδιά αγωνιστών, που είχαν καταφύγει στη διάρκεια του Εμφύλιου, στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Σπούδασαν και εγκαταστάθηκαν στη Λειψία.

Γιώργος Μπουντούρογλου
Γιώργος Μπουντούρογλου
Η Πηνελόπη εργαζόταν ως λιθογράφος και ο Χρήστος ως μηχανικός Ηλεκτροτεχνικής.

Επαναπατρίστηκαν το 1980 και ζούσαν στην Αθήνα.

  • Φωτ.2

Η ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΔΡΟΣΟΥ, το γένος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Φίλια Καρδίτσας. Πέθανε ξαφνικά τον Δεκέμβρη του 2006. Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ γεννήθηκε το 1927 στο Βόλο. Πέθανε το Φλεβάρη του 2007. Μαχητές του ΔΣΕ, τραυματίες και οι δύο, έζησαν πολιτικοί πρόσφυγες στην πόλη Ζγκόρτσελετς της Πολωνίας.

Επαναπατρίστηκαν το 1980 και εγκαταστάθηκαν στη Λάρισα.

Στη μνήμη τους, η αδελφή τους Αφροδίτη Παπαδημητρίου - Πολυχρονίδη και ο σύζυγός της Κυριάκος Πολυχρονίδης προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση 530 ευρώ, μέσω ΚΟ Γερμανίας.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ (Γιάγκου) ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή έως το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, 200 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.2

Τα Χριστούγεννα του 2007 «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ. Παρ' όλες τις δυσκολίες και τα βάσανα της ζωής της, η καρδιά της ήταν γεμάτη από αγάπη, την οποία απλόχερα έδινε στους γύρω της. Ετοιμη πάντα μόνο να προσφέρει χωρίς να ζητάει τίποτα για τον εαυτό της. Παρά τον ήπιο χαρακτήρα της, αντιδρούσε στην αδικία σε οποιαδήποτε μορφή και έως το τέλος της ζωής παρέμεινε οπαδός του ΚΚΕ.

Φέτος συμπληρώνονται 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μου ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ και 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» πρόωρα ο αδελφός μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ. Και οι δύο ήταν οπαδοί του ΚΚΕ έως το τέλος.

Στη μνήμη τους προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού.

Ελένη Αλιμπέρτη

Χρήστος Λελοβίτης
Χρήστος Λελοβίτης
* * *

Φωτ.

Στις 16 Γενάρη 2008 έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγαπημένου μας αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1924 στην Κορνοφωλιά Εβρου. Εφηβος μπήκε στη βιοπάλη. Κατέφυγε το 1947 στο ΔΣΕ, στην Ταξιαρχία του Σοφιανού, με την οποία έφτασε έως το Γράμμο - Βίτσι. Στις 26 Ιούνη 1948 τραυματίστηκε σε μάχη στο Πάικο.

Από το φθινόπωρο του 1949, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, διακρίθηκε και του απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για τη συνειδητή δουλειά του.

Το 1951 παντρεύτηκε την Μαριάνθη Στάμογλου, επίσης αγωνίστρια και απέκτησαν τρία παιδιά.

Το 1978 επαναπατρίστηκαν. Ζούσαν στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Γιώργος Στάμογλου, έως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού. Θα ζει πάντα στη μνήμη μας, θα είναι φωτεινό παράδειγμα. Βαριά είναι η κληρονομιά των αγώνων που μας αφήνει.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 170 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Εβρου, και 30 ευρώ στο Παράρτημα Αλεξανδρούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Τα παιδιά του: Χρυσούλα, Αλέκος, Κώστας και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών ΧΡΗΣΤΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΛΟΒΙΤΗ από τον Ωρωπό Πρέβεζας, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, η αδελφή τους Κατερίνα και ο σύζυγός της Χαράλαμπος Μπατσούλης προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου.

Παναγιώτης Λελοβίτης
Παναγιώτης Λελοβίτης
* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται φέτος 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΝΑ ΚΑΖΑΤΖΟΓΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, οι κόρες της Δώρα Καρατζά και Σταυρούλα Δόλιατζη προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Καβάλας, 70 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 25 Σεπτέμβρη 2007 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ Γιάννη ΒΑΪΤΣΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1931 στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.

Εως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του κόμματός του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, τα παιδιά του, οι συγγενείς και φίλοι του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σοφίας» Πειραιά της οποίας ήταν μέλος τα τελευταία χρόνια, 400 ευρώ για τα 90 χρόνια του Κόμματος.

  • Επίσης στη μνήμη του Κώστα Βαΐτσου, σύντροφοί του από την ΚΟΒ του 5ου Διαμερίσματος Πειραιά προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

«Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το κεφάλι απέναντι στον ήλιο και ο ήλιος πρέπει να κάψει το μέτωπο και καίγοντάς το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής. Οποιος περπατάει σκυφτός, χάνει αυτήν την τιμή». Τα λόγια του Τσε Γκεβάρα χαρακτήριζαν τη ζωή της μαχήτριας του ΔΣΕ Πελοποννήσου ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΣ Καστάνη - ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 4 Φλεβάρη 2007.

Γιώργος Κόχυλας
Γιώργος Κόχυλας
Αντί για ετήσιο μνημόσυνο, προσφέρουμε 400 ευρώ στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου και 100 ευρώ στο Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος.

Οι κόρες της: Παναγιώτα - Διονυσία

* * *

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το «χαμό» της συζύγου μου αγωνίστριας ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΒΛΑΧΟΥΔΗ, οπαδού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της και στη μνήμη του αδελφού μου αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟΥΔΗ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βασιλικών Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Βλαχούδης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος σύζυγος και πατέρας ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΤΣΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ. Πιστός στα ιδανικά του κόμματός του «έφυγε» με την πεποίθηση πως η νέα γενιά θα αγωνιστεί ακόμα περισσότερο για ειρήνη, δημοκρατία, σοσιαλισμό σε όλον τον κόσμο.

Στη μνήμη του και για τα 90χρονα του ΚΚΕ και της Σοσιαλιστικής Επανάστασης, η οποία έδωσε ελπίδα στους λαούς όλης της Γης, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Κυψέλης, 100 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΒΒΑ από το Φιλότι Νάξου, ο οποίος έως το τέλος της ζωής του παρέμεινε αταλάντευτος αγωνιστής και οπαδός του ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω Αχτίδας Κατασκευών.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του φίλου μου ΠΕΤΡΟΥ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνιζόταν, 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης.

Χρήστος Τζιώτης

* * *

Φωτ.

Στις 28 Γενάρη 2007 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΙΡΚΙΝΗΣ (καπετάν Στρυμόνας), μέλος του ΚΚΕ, εργάτης. Γεννήθηκε το 1920 στις Μαριές Θάσου. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ το 1939. Στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Από το 1946 ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, στάλθηκε παράνομα στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων. Πιάστηκε, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Κρατήθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας, της Αίγινας και σε άλλες.

Σταύρος Συρμανίτσας
Σταύρος Συρμανίτσας
Η απριλιανή χούντα του 1967, τον εξόρισε στα Γιούρα.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, ήταν μέλος του ΔΣ του Σωματείου Κλωστοϋφαντουργών.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, άξιος αγωνιστής, έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, οι κόρες του Βικτόρια και Δήμητρα και οι φίλοι του Μανώλης και Μαριέτα, προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Καβάλας, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ, καπνεργάτη συνδικαλιστή, ο γιος του Γιώργος προσφέρει 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Καβάλας.

* * *

Φωτ.

Με σεβασμό στην άσβεστη μνήμη της αλησμόνητης συζύγου, μητέρας και γιαγιάς ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ (Ρόζας) ΠΑΛΑΜΑΡΤΖΟΓΛΟΥ, υπενθυμίζουμε στους συγγενείς, φίλους και γνωστούς ότι στις 23 Δεκέμβρη 2007 έκλεισαν 10 χρόνια απουσίας της.

Σε όλο αυτό το διάστημα, παρήγορο για μας είναι ότι έως την τελευταία στιγμή της ζωής της, έμεινε αταλάντευτη στην αγωνιστική - δημοκρατική συμμετοχή του πατέρα και της μητέρας της στην Εθνική Αντίσταση και στον αγώνα του ΔΣΕ, στη βαθιά πίστη της για το δίκιο του αγώνα του λαού, που απόχτησε από τη δράση της στην ΕΠΟΝ και κυρίως από το ΚΚΕ, μέλος του οποίου ήταν από το 1952, έως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Οττατζής
Γιώργος Οττατζής
Η οικογένειά της

* * *

Φωτ. 2

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΥΡΜΑΝΙΤΣΑ, μέλους του ΚΚΕ από το 1974 - ΚΟΒ Ασβεστοχωρίου. Γεννήθηκε το 1923 στο Ασβεστοχώρι. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιάστηκε το 1944 και εξορίστηκε στο Μακρονήσι.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εργάστηκε στα λατομεία Ασβεστοχωρίου και συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες.

Καθημερινά έδινε τη μάχη για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού. Οι σύντροφοί του θα τον θυμούνται για την ακούραστη και πρωτοπόρα δουλειά του.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Ελένη Συρμανίτσα προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

Στις 9 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΜΠΕΡΙΔΗ. Γεννήθηκε στο Κρυονέρι Σωχού Θεσσαλονίκης το 1925. Οικοδόμος στο επάγγελμα και αταλάντευτος οπαδός του ΚΚΕ, συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες.

Στη μνήμη του πρόσφεραν, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης: Η σύζυγός του Αθηνά και η αδελφή του Ελένη Συρμανίτσα από 50 ευρώ η κάθε μία για την οικονομική εξόρμηση.

  • Στη μνήμη των: Βλάση Λυμπερίδη και Σταύρου Συρμανίτσα, ο Ζήσης Λυμπερίδης πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω Αχτίδας Β/Δ Συνοικιών Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ. 2

Ο πατέρας μας ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε στη Σούρπη Αλμυρού το 1920. Τραυματίστηκε βαριά σε μάχη στο χωριό Φτελιό και έχασε το ένα πόδι του.

Με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και αργότερα στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Εκεί παντρεύτηκε τη μητέρα μας ΛΟΥΪΖΑ ΧΡΥΣΟΜΑΛΟΥ, η οποία πέθανε το 1970. Μεγάλωσε μόνος του τις κόρες του και το 1980 ήρθαν μαζί στην Ελλάδα.

Τάσος Ρεμπής
Τάσος Ρεμπής
Στη μνήμη τους, οι κόρες τους Μαρία και Δήμητρα, οι γαμπροί τους Παύλος και Γιώργος και τα εγγόνια τους προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΓΙΩΡΓΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΧΥΛΑ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Κι αν το ρολόι της ζωής τους σταμάτησε, είναι πάντα παρόντες στην «απουσία» τους. Μας εμπνέουν η σεμνότητα, η ακεραιότητα του χαρακτήρα τους και η προσήλωσή τους στον καλύτερο κόσμο, που σίγουρα θα 'ρθει.

Με αγάπη, τα παιδιά και τα εγγόνια τους


Τάκης Παπαδημητρίου
Τάκης Παπαδημητρίου

Κοσμάς Κακαβούλης
Κοσμάς Κακαβούλης

Γρηγόρης Αραβαντινός
Γρηγόρης Αραβαντινός

Αντώνης Κατσέτος
Αντώνης Κατσέτος

Αννα Καζατζόγλου
Αννα Καζατζόγλου

Βασίλης Κοντογεωργίου
Βασίλης Κοντογεωργίου

Παντελής Κιρκίνης
Παντελής Κιρκίνης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ