Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ

Ζητά να σταματήσουν οι εργασίες για το χώρο ταφής απορριμμάτων

Τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ. Επιπλέον, ζητά να σταματήσουν οι εργασίες για το ΧΥΤΑ και να ανοίξει η κυβέρνηση διάλογο με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής για επαναχωροθέτησή του μακριά από κατοικημένη περιοχή και με εθνικούς πόρους.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται για την επίθεση των ΜΑΤ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έτσι καταλαβαίνει το διάλογο με όποιον εκφράζει διαφωνία στην ασκούμενη πολιτική της, και που τολμά να την αντιπαλέψει. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική, προστίθεται, ή έρχεστε να συζητήσετε και να συμπαραταχτείτε μαζί μου για ειλημμένες αποφάσεις, ή την επιβάλλω με κατασταλτικά μέτρα στη λογική, κυβέρνηση είμαι και κάνω ό,τι θέλω, αδιαφορώντας αν οι κάτοικοι έχουν άλλη γνώμη, κι αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο έργο στην περιοχή και στην υγείατων κατοίκων».

Παρακάτω στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και η προηγουμένη του ΠΑΣΟΚ έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους σκουπιδότοπους της περιοχής - όπως σ' όλη την Ελλάδα - με το να μη διαθέτουν σχετικά κονδύλια προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγεία των κατοίκων.

Οσο για το δίλημμα που βάζει η κυβέρνηση για τον κίνδυνο να βγει το έργο από τα περιβόητα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, τονίζεται, είναι εκβιαστικό και έχει το στοιχείο της ιδεολογικής τρομοκρατίας.

Το ΚΚΕ επισημαίνει και την ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης - σημερινής και προηγούμενης - γιατί όλα αυτά τα χρόνια έβαζε πλάτη στη διαιώνιση του προβλήματος των σκουπιδιών, κάλυπτε την πολιτική και την τακτική των κυβερνήσεων, αντί να μπει μπροστά και να διεκδικήσει γενικότερη λύση για όλο το νομό.

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων του Καρβουναρίου και της ευρύτερης περιοχής, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και καλεί τους κατοίκους του νομού να βγάλουν τα πολιτικά συμπεράσματα από τη στάση των κομμάτων του δικομματισμού και στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα. Να εγκαταλείψουν μαζικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να οικοδομήσουν το δικό τους αγωνιστικό μέτωπο ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ