Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ιφιγένεια εν Αυλίδι

Στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη βασίζεται η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», που θα προβληθεί απόψε στις 24.00 από την ΕΤ-1.

Τα ελληνικά στρατεύματα βρίσκονται καθηλωμένα στην Αυλίδα, εξαιτίας της άπνοιας που δεν επιτρέπει στα πλοία να αποπλεύσουν για την Τροία. Ο Αγαμέμνων, εκτός από την έλλειψη τροφίμων και την ανταρσία των στρατευμάτων, έχει να αντιμετωπίσει τις ίντριγκες του μάντη Κάλχα και της θεάς Αρτέμιδος, της οποίας σκότωσε το ιερό ελάφι. Ο Κάλχας, για να τον εκδικηθεί, κάνει το χρησμό ότι οι θεοί θα στείλουν ούριους ανέμους μόνο αν ο Αγαμέμνων θυσιάσει την κόρη του, Ιφιγένεια. Ο στρατηλάτης διατάζει να έρθει η κόρη του από το Αργος στην Αυλίδα, με πρόσχημα ότι θα την παντρέψει με τον Αχιλλέα. Μαζί με την Ιφιγένεια έρχεται και η μητέρα της, Κλυταιμνήστρα, γεμάτη χαρά για την τύχη της κόρης της. Οταν, όμως, μαθαίνει την αλήθεια, μάταια προσπαθεί να πείσει τον Αγαμέμνονα να αλλάξει γνώμη... Η μουσική της ταινίας ανήκει στον Μίκη Θεοδωράκη.

Παίζουν: Τατιάνα Παπαμόσχου, Ειρήνη Παπά (φωτ.), Κώστας Καζάκος, Κώστας Καρράς, Χρήστος Τσάγκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Δημήτρης Αρώνης, Γιώργος Βουρβαχάκης, Ειρήνη Κουμαριανού.

«Ο ροζ πάνθηρας ξαναχτυπά». Κωμωδία αμερικανικής/ αγγλικής παραγωγής 1976, σε σκηνοθεσία Μπλέικ Εντουαρντς.

Ο γενικός επιθεωρητής Ντρέιφους δραπετεύει από το σανατόριο με μοναδικό σκοπό τη δολοφονία του επιθεωρητή Κλουζό, του βασικού υπόπτου της ψυχολογικής του κατάρρευσης. Ο Ντρέιφους, σε ρόλο απόλυτου κακού, εκβιάζει την ανθρωπότητα με μια μηχανή μαζικής καταστροφής, αν δε θανατωθεί ο Κλουζό, ο οποίος αναζητά τον Ντρέιφους υπό την απειλή 22 πληρωμένων δολοφόνων απ' όλο τον κόσμο... Παίζουν: Πίτερ Σέλερς, Χέρμπερτ Λομ, Λέσλεϊ Αν Ντάουν, Μπαρτ Κόοκ(ALPHA, 01.15).

«Φονικά παιχνίδια». Μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία Μπιλ Ιγκλς.

Η Ντόροθι είναι παντρεμένη με τον Τόνι και υποφέρει. Ο Τόνι είναι μέθυσος, ναρκομανής και υπερβολικά βίαιος. Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η Πετούλα με τον φίλο της, Μπράιαν. Οταν ο τελευταίος, μετά από έναν καυγά, επιχειρεί να τη στραγγαλίσει, η Ντόροθι, που τυχαία βρέθηκε εκεί, σώζει την Πετούλα χτυπώντας τον Μπράιαν μ' ένα καδρόνι. Ο Μπράιαν πεθαίνει και αφού οι δυο γυναίκες εξαφανίζουν το πτώμα, η Πετούλα δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνισή του... Παίζουν: Ρέιτσελ Γουάιζ, Σούζαν Λιντς, Ιαν Γκλεν(ΝΕΤ, 00.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ