Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσει η τρομοκράτηση των προσφύγων

Συζητήθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ με αφορμή τις διώξεις μεταναστών στην Πάτρα

Από την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ν. Καραθανασόπουλο, στον καταυλισμό των προσφύγων
Από την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ν. Καραθανασόπουλο, στον καταυλισμό των προσφύγων
Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στις τακτικές βίας και τρομοκρατίας εναντίον των μεταναστών στον καταυλισμό προσφύγων της Πάτρας, δήλωσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Ν. Καραθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει. Αφορμή ήταν οι συλλήψεις εκατοντάδων μεταναστών - μεταξύ τους και παιδιών - κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας στις 23 Γενάρη και η κατεδάφιση πρόχειρων κατοικιών τους.

Εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών, ο υφυπουργός Π. Χηνοφώτης κάλυψε πολιτικά την «επιχείρηση», κάνοντας λόγο για «άτυπο καταυλισμό», όπου «έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που είναι επισφαλής για τους κατοίκους» και για «κρούσματα μικροεγκληματικότητας και εγκληματικότητας». Μάλιστα, προσπάθησε να παρουσιάσει ως... δείγμα ανθρωπισμού από την πλευρά της κυβέρνησης το ότι μετά τις συλλήψεις δε χωρίστηκαν τα παιδιά που συνελήφθησαν «από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους»!

«Η πολιτική της τρομοκρατίας και της αστυνομοκρατίας είναι αδιέξοδη», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, απαιτώντας «να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες», «να στεγαστούν σε ειδικό κέντρο υποδοχής» και παράλληλα να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα. Αναφερόμενος στην ουσία του θέματος, τόνισε ότι υπεύθυνη για τα μεταναστευτικά φαινόμενα είναι «η εγκληματική πολιτική του ιμπεριαλισμού», επισημαίνοντας πως «η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Ειδικά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Πάτρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως είναι «αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ», που συμπυκνώνονται στο δόγμα «τσακίστε, επαναπροωθήστε» για «όσους μετανάστες δεν είναι απαραίτητοι» για τη λεγόμενη «ανάπτυξη», τονίζοντας ότι η πολιτική αυτή αποτελεί «ευθεία παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης», καθώς και των πορισμάτων της αρμόδιας ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ. Ο Ν. Καραθανασόπουλος απαίτησε να γίνουν σεβαστές οι παραπάνω συνθήκες από την ελληνική κυβέρνηση και στη βάση αυτή να βοηθηθούν οι μετανάστες, αφού «η ζωή στη χώρα καταγωγής τους είναι τόσο ανασφαλής, ώστε η μόνη διέξοδος είναι η αναχώρηση». Παράλληλα, προβλέπεται «σε περιπτώσεις που συντρέχουν σοβαροί ανθρωπιστικοί λόγοι» η χώρα υποδοχής να «χορηγεί ταξιδιωτικό έγγραφο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ