Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ισοπεδώνουν ρέμα και κόβουν δέντρα

Να σταματήσει το έγκλημα ζητάει το ΚΚΕ. Κάνει πως διαφωνεί η συνένοχη νομαρχιακή παράταξη του ΠΑΣΟΚ

Το καταστροφικό έργο της μπουλντόζας
Το καταστροφικό έργο της μπουλντόζας
Σε περιβαλλοντική καταστροφή και σε απρόβλεπτους κινδύνους για άλλες σοβαρές επιπτώσεις οδηγεί η απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας να προχωρήσει το έργο παράκαμψης του οικισμού Κόκκινο Νερό, στα παράλια του νομού, κατασκευάζοντας δρόμο που θα περνάει μέσα από το ρέμα Καλυψούς, όπου υπάρχουν πολλά υπεραιωνόβια δέντρα, τα οποία ήδη άρχισαν να κόβονται.

Την απόφαση της Νομαρχίας, η οποία έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι επιβάλλεται, έστω και την τελευταία στιγμή, να σταματήσει αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή και να γίνει επαναχάραξη του δρόμου της παράκαμψης έξω από το ρέμα.

Χτες το πρωί, πολυμελές κλιμάκιο της ΝΕ Λάρισας, με επικεφαλής τον γραμματέα της Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και με τη συμμετοχή του βουλευτή Τάκη Τσιόγκα, και του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα του Θ. Αναπλιώτη επισκέφτηκε την περιοχή ως κίνηση διαμαρτυρίας για την απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και για να εκφράσει τη συμπαράσταση του Κόμματος στους κατοίκους που αντιδρούν. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τοποθέτησαν πανό στο χώρο, στο οποίο αναγράφεται «Να σταματήσει το έγκλημα».

Κατά της απόφασης έχει ταχθεί η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΕΑΣ), η οποία απαιτεί να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες της παράκαμψης και ζητάει την επέμβαση του εισαγγελέα. Σε ανακοίνωσή της η ΝΕΑΣ αναφέρει: Θεωρούμε κι εμείς ότι η παράκαμψη πρέπει να γίνει. Οχι, όμως, με την καταστροφή υπεραιωνόβιων δέντρων και ισοπεδώνοντας ένα μεγάλο ρέμα σε μήκος δυο χιλιομέτρων, μετατρέποντάς το σε δρόμο. Αυτό θα έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ενέχει τον κίνδυνο, όταν κατεβάσει το ρέμα νερό, να καταστρέψει το δρόμο, να παρασύρει διερχόμενα αυτοκίνητα και να προκαλέσει κι άλλες ζημιές στο χώρο».

Παρά τις αντιδράσεις, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιμένει στην απόφασή της και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του νομάρχη Λ. Κατσαρού, ο οποίος δήλωσε κυνικά και ξεδιάντροπα: «Ομελέτα χωρίς να σπάσουμε αυγά, δε γίνεται... Το γεγονός ότι κόβονται δέντρα το γνωρίζουμε, αλλά είναι αναπόφευκτο...».

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο δήμαρχος Μελιβοίας, Αν. Γκουντάρας - πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ - που δήλωσε: «Με τις λιγότερες δυνατές απώλειες γίνεται ένας σύγχρονος δρόμος για τον οποίο υπάρχουν εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων από ειδικούς επιστήμονες».

«Κριτική» στη Νομαρχιακή Αρχή επιχειρεί να κάνει και η νομαρχιακή παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά πώς να πείσει για τις «αγνές προθέσεις της», όταν η μελέτη για τη συγκεκριμένη παράκαμψη έγινε το 2003, όταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας ήταν στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και την είχε ψηφίσει και η σημερινή επικεφαλής της παράταξης, Λ. Λιακούλη, η οποία τώρα εμφανίζεται να διαφωνεί;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ