Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΔΝ
Στη Λευκορωσία το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας

Στη Λευκορωσία προτείνεται να γίνει το 17ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), μέσα στο 2009. Εκεί κατέληξε το Γενικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) που συνήλθε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 1 - 3 Φλεβάρη.

Το Γενικό Συμβούλιο πρότεινε την Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Λευκορωσίας ως την Οργάνωση που θα φιλοξενήσει το 17ο ΠΦΝΦ και την πρόταση αυτή θα την καταθέσει στην 1η Διεθνή Προπαρασκευαστική Συνάντηση για το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στη Βενεζουέλα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008. Ετσι, αναμένεται να επιστρέψει το ΠΦΝΦ στην Ευρώπη, μετά από 24 χρόνια, αφού το τελευταίο Φεστιβάλ που είχε γίνει σε ευρωπαϊκή χώρα ήταν το 12ο ΠΦΝΦ που έγινε το 1985 στη Σοβιετική Ενωση.

Στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΔΝ στη Λισαβόνα, συμμετείχαν 45 οργανώσεις νεολαίας από όλο τον κόσμο (οι 35 οργανώσεις - μέλη του κι άλλες 10 οργανώσεις που συμμετείχαν ως παρατηρήτριες). Την ΚΝΕ, που έχει θέση αντιπροέδρου της ΠΟΔΝ στην Περιφέρεια Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής, εκπροσώπησαν στο Γενικό Συμβούλιο οι Κώστας Παπαδάκης και Γιώργος Ελταχήρ, μέλη του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου, νέος πρόεδρος της ΠΟΔΝ ανέλαβε εκ μέρους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Πορτογαλίας ο Τιάγο Βιέιρα, στη θέση του Μιγκέλ Μαδέιρα. Θυμίζουμε ότι η ΚΝ Πορτογαλίας είχε επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου στην ΠΟΔΝ στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, το Μάρτη του 2007, στο Βιετνάμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ