Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ - ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Απάνθρωπη ... ασφυξία ενός λαού

Το «σφράγισμα» των συνόρων με την Αίγυπτο εντείνει τα προβλήματα των Παλαιστινίων

Associated Press

Το «σφράγισμα» των συνόρων με την Αίγυπτο εντείνει τα προβλήματα των Παλαιστινίων
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Αισθητή άρχισε να γίνεται σιγά-σιγά η κατά 5% μείωση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος απ' το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου χιλιάδες κόσμου δίνουν μάχες επιβίωσης, καθώς ο βάρβαρος ισραηλινός αποκλεισμός και το κλείσιμο των συνόρων με την Αίγυπτο έχει οδηγήσει σε τεράστια έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης.

Και δεν έφτανε αυτό. Η Γάζα χτες έζησε άλλη μια πρωινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή χωρίς ευτυχώς να σκοτωθούν Παλαιστίνιοι. Το ίδιο 24ωρο οργανώσεις της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας επανέλαβαν τις αναίμακτες επιθέσεις με (17-22) ρουκέτες προκαλώντας ελάχιστες υλικές ζημιές στο Σντερότ του νοτίου Ισραήλ.

Εν μέσω αυτών, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάαμ Φαγιάντ δήλωσε στο «Ρόιτερς» απ' το Οστιν του Τέξας (όπου βρέθηκε, όπως είπε, για «ιδιωτική» επίσκεψη) πως δεν πρόκειται να υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ ούτε έως το τέλος του 2008. Ο Φαγιάντ επικαλέστηκε ως σημαντικότερους λόγους την παντελή έλλειψη προόδου στο ζήτημα των Εβραίων εποίκων και των συνεχιζόμενων ισραηλινών επιχειρήσεων σε Δυτική Οχθη και Λωρίδα της Γάζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ