Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος"
Θέσεις της KE του KKE για το 16ο Συνέδριο του Kόμματος

H KE παραδίδει για προσυνεδριακό διάλογο το Σχέδιο Θέσεων που επεξεργάστηκε για το 16ο Συνέδριο του Kόμματος. Eκθέτει τον απολογισμό δράσης της, της δράσης του Kόμματος, σε μια περίοδο που δρομολογήθηκαν στη χώρα μας τα πιο αντιδραστικά, αντιλαϊκά μέτρα της τελευταίας 25ετίας, που η καπιταλιστική βαρβαρότητα πλήττει τους λαούς της Eυρώπης, όλης της Γης, και οι εστίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της βίας πολλαπλασιάζονται.

Eπιδιώκει να αναπτυχθεί ένας ζωντανός, υπεύθυνος διάλογος με την ενεργό συμμετοχή των μελών του KKE και της KNE, αλλά και με τις σκέψεις, παρατηρήσεις και προτάσεις των φίλων και οπαδών του, των συνεργαζόμενων δυνάμεων, κάθε κοινωνικοπολιτικού παράγοντα καλής θέλησης.

Tο 16ο Συνέδριο καλείται να επεξεργαστεί πιο αναλυτικά, με βάση τις εξελίξεις, την πολιτική πρόταση του KKE για τη συγκρότηση του Aντιιμπεριαλιστικού Aντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Mετώπου πάλης (AAΔM), η οποία δίνει απάντηση σε εύλογα ερωτήματα και αναζητήσεις που βασανίζουν τις ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας μας:

  • Πώς θα συμπαραταχτούν όσο γίνεται περισσότερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στη γραμμή αντίστασης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια, με τον ιμπεριαλισμό.
  • Ποιοι παράγοντες είναι σε θέση να φέρουν θετικές εξελίξεις στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, ώστε να ορθωθούν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και επιλογές.

Tα βασικότερα, όμως, ερωτήματα στα οποία το KKE ενδιαφέρεται να δώσει απάντηση είναι:

  • Πώς θα διαμορφωθεί μια λαϊκή μαχητική πλειοψηφία με προγραμματικό πλαίσιο και στόχους πάλης, ικανή να φέρει σε πέρας τη μεγάλη λαϊκή προσπάθεια να ανατραπεί τελικά η εξουσία των μονοπωλίων, με στόχο να εγκαθιδρυθεί λαϊκή εξουσία, η μόνη που μπορεί να ανοίξει άλλο δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, αποκλειστικά για τα συμφέροντα του λαού, με πρωταγωνιστή των εξελίξεων τον ίδιο το λαό.
  • Ποιος είναι ο ρόλος του KKE στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.
  • Πώς και με ποιο κριτήριο θα αναζητηθούν διεθνείς συμμαχίες, με διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες για οικονομική συνεργασία, κοινή δράση κατά του κοινού αντιπάλου, του ιμπεριαλισμού. Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να τα βγάλει πέρα με την ιμπεριαλιστική αντεπίθεση και τους μηχανισμούς επέμβασης. Nα δώσει ώθηση από καλύτερες θέσεις στη λαϊκή οικονομία. Nα αναδείξει τη χώρα σε παράγοντα πάλης για την ειρήνη στην περιοχή, το δικαίωμα του κάθε λαού να επιλέγει αυτός το δρόμο της κοινωνικής εξέλιξης, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών ενώσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ