Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναγκαία και ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ

Σε εκδήλωση της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΘ του ΚΚΕ μίλησε προχτές βράδυ ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του

Από την προχτεσινή εκδήλωση στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης
Από την προχτεσινή εκδήλωση στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης
«Η πρόταση του ΚΚΕ, για τη δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, μέσα από το οποίο θα διεκδικήσουμε την εξουσία, αξίζει να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Η πρόταση αυτή και αναγκαία είναι και ρεαλιστική και ταυτόχρονα μπορεί να κινήσει με την ορμή και τη φρεσκάδα τις πλατύτερες μάζες». Τα παραπάνω τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του Κόμματος σε εκδήλωση της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΘ του ΚΚΕ που έγινε προχτές βράδυ στο κινηματοθέατρο του Δήμου Αμπελοκήπων. Και κάλεσε τον εργαζόμενο λαό να στρατευτεί σ' αυτόν το δρόμο.

Αναφέρθηκε στη συμβολή του ΚΚΕ και στους δεσμούς του με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τονίζοντας: «Αν σήμερα πλατύτερα λαϊκά στρώματα γυρίζουν την πλάτη ή σκέφτονται να γυρίσουν την πλάτη στο δικομματισμό, πρώτα απ' όλα οφείλεται στη σταθερή - συνεπή - ανειρήνευτη πάλη των κομμουνιστών από το 1990 μέχρι σήμερα. Ολα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ ήταν ο αληθινός πρωταγωνιστής των αγώνων και για τα άμεσα και για τα μακροπρόθεσμα ζητήματα. Με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις με την κρατική βία. Σε ανοιχτή ρήξη με το αστικό κράτος και τους ιμπεριαλιστές. Και τώρα το ΚΚΕ είναι η ραχοκοκαλιά για την όξυνση της ταξικής πάλης. Και τώρα το ΚΚΕ λέει την αλήθεια στο λαό».

Ο Γ. Μαυρίκος σημείωσε ότι «η ίδια η ζωή έχει αποδείξει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο ότι οι πολιτικές δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού, αναπαράγουν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα για τις λαϊκές μάζες».

Ο άλλος δρόμος, της διεξόδου και της προοπτικής, είναι «η ρεαλιστική πρόταση που έχει επεξεργαστεί το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία. Και είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, γιατί ο λαός έχει ανάγκη από μια πολιτική ριζικά αντίθετη από την πολιτική των αστικών κομμάτων», τόνισε.

Με αφορμή το Συνέδριο του ΣΥΝ, ο Γ. Μαυρίκος, σημείωσε ότι παραμένει ένα καιροσκοπικό και μιντιακό, οπορτουνιστικό πολιτικό κόμμα. Ο χαρακτήρας του ΣΥΝ δε θα αλλάξει επειδή στην ηγεσία του αναδείχτηκε ο Α. Τσίπρας. «Για να δούμε», είπε, «αύριο θα πάψει να στηρίζει την ΠΑΣΚΕ με τη συμμετοχή του στα προεδρεία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ; Αύριο θα σταματήσει τις συκοφαντίες του ΣΥΝ ενάντια στο ΠΑΜΕ και στην ταξική γραμμή; Μήπως στην απεργία της Τετάρτης διαχωρίσει τη στάση του ΣΥΝ και δεν τρέξει ουραγός και φτωχός συγγενής στις συγκεντρώσεις που οργανώνει η ΠΑΣΚΕ; Μήπως σταματήσει επιτέλους να συγκροτεί κοινά ψηφοδέλτια με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ ενάντια στο ΠΑΜΕ; Μήπως απορρίψει το εργαλείο των κοινωνικών διαλόγων; Μήπως παραιτήσει δημάρχους και νομαρχιακούς άρχοντες του ΣΥΝ που συνδιοικούν μαζί με το ΠΑΣΟΚ και βάζουν φόρους δημοτικούς στους δημότες; Μπας και αύριο επιτεθεί στους μεγαλοεργολάβους εφοπλιστές που είναι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΜΜΕ;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ