Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στον Εβρο

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη φωνή της τοπικής κοινωνίας που αντιδρά με την προωθούμενη εξόρυξη χρυσού από τα κοιτάσματα Περάματος - Πετρωτών στον Εβρο, μετέφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη.

Απαντώντας ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σ. Καλαφάτης είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει κάθε πιθανή αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας και ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος μιας τοπικής κοινωνίας. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση είπε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή, αφού το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους. Ανέφερε δε ότι πριν από την τελική απόφαση, η τοπική κοινωνία θα έχει πλήρη ενημέρωση και συμμετοχή.

«Εμείς ζητήσαμε ένα καθαρό "όχι" από την κυβέρνηση για την εξόρυξη του χρυσού και εσείς για μια ακόμα φορά τοποθετηθήκατε με ασάφεια» τόνισε στην παρέμβασή της η Λ. Καφαντάρη. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να κάμψει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας κάνοντας πλάτες σε ξένων συμφερόντων εταιρεία και τόνισε ότι ο λαός της Θράκης είναι σαφής: Δε θέλουν την εξόρυξη για πολλούς και σοβαρούς λόγους, αφού θα πληγεί ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και ο λίγος τουρισμός της περιοχής. Η βουλευτής αναρωτήθηκε για το ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε η κυβέρνηση απέναντι στην πολυεθνική που ενδιαφέρεται για την εξόρυξη και κάλεσε το υπουργείο να ακούσει τη φωνή αγωνίας των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ