Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εστησαν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς

Με την ανοχή της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ, MEGA και ANTENNA μετέδωσαν περιγραφή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και ο «Σκάι» ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων του BBC

Εχοντας δεδομένη την ανοχή - για να μην πούμε τη συμφωνία - της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι τηλεοπτικοί σταθμοί MEGA και ΑΝΤΕΝΝΑ έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό και μετέδωσαν με περιγραφή και σχολιασμό τους προχτεσινοβραδινούς ποδοσφαιρικούς αγώνες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ενάντια στην απεργία κινήθηκε για άλλη μια φορά και ο ΣΚΑΪ που μετέδωσε δελτία ειδήσεων του BBC μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Μόλις μια ημέρα πριν την απεργία, η πλειοψηφία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με εισήγηση του γραμματέα Κ. Μπετινάκη και με επιχειρήματα όπως «αντίπαλός μας δεν είναι οι ιδιωτικοί σταθμοί αλλά η κυβέρνηση», «οι σταθμοί δεσμεύονται με διεθνείς συμφωνίες», «έχουν πληρώσει χρήματα» και άλλα παρόμοια, επιχείρησε να λάβει απόφαση εξαίρεσης από την απεργία των δημοσιογράφων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών που θα μετέδιδαν τους αγώνες. Ομως κάτω από το βάρος των έντονων αντιδράσεων των εκπροσώπων της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», αλλά και της «Συσπείρωσης», τελικά ο Χρ. Κυρίτσης, μέλος της παράταξης του προέδρου Π. Σόμπολου δε ψήφισε την πρόταση με αποτέλεσμα να σπάσει η πλειοψηφία των «6».

Με αυτά τα δεδομένα, MEGA και ΑΝΤΕΝΝΑ μετέδωσαν τους αγώνες με περιγραφή από τα στούντιο του συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού «Λουμιέρ» της Κύπρου. Από την πλευρά του ο ΣΚΑΪ, όπως κάνει σε κάθε απεργία, μετέδωσε και χτες δελτία ειδήσεων του ΒΒC στην τηλεόραση και της «Ντόιτσε Βέλε» και της «Φωνής της Αμερικής» στο ραδιόφωνο. Και βέβαια, δεν υπήρξε η παραμικρή προσπάθεια από την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ για να αντιμετωπιστεί εκείνη τη στιγμή η ενέργεια αυτή των καναλιών, ενώ μέχρι αργά χτες βράδυ δεν είχε εκδοθεί ούτε καν μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Παρότι η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» ζήτησε άμεση συνεδρίαση του ΔΣ για να αποφασιστεί συνέχιση της απεργίας σε αυτά τα ΜΜΕ, ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ που συνεδρίασε χτες για άλλο θέμα.

Η Ενωση Συντακτών και η Ενωση Αθλητικογράφων Κύπρου με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την αντεργατική, παράτυπη και απαράδεκτη ενέργεια του τηλεοπτικού σταθμού «Λουμιέρ» να πλήξει τον απεργιακό αγώνα του δημοσιογραφικού κόσμου, υποκαθιστώντας Ελληνες αθλητικογράφους. Το γεγονός καταγγέλλει επίσης, με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) ο οποίος ζητά από τα συνδικαλιστικά όργανα της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου όσων συμμετείχαν στην «πειρατική» μετάδοση των δύο διεθνών αθλητικών συναντήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ