Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνωμοσίες, έρωτες και αναζητήσεις

«Επίμονος κηπουρός» του Φερνάντο Μεϊρέγιες
«Επίμονος κηπουρός» του Φερνάντο Μεϊρέγιες
Μετά την «Πόλη του Θεού», ο Φερνάντο Μεϊρέγιες μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα μπεστ σέλερ του Τζον Λε Καρέ, τον «Επίμονο κηπουρό» που προβάλλει σήμερα, στις 21.00, το STAR. Μια τραγική ιστορία αγάπης και ταυτόχρονα ένα σκοτεινό, πολιτικό θρίλερ με έναν εξαίρετο Ρέιφ Φάινς στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η παρτενέρ του Ρέιτσελ Γουάις κέρδισε το Οσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου και τη Χρυσή Σφαίρα Β΄ Γυναικείου Ρόλου.

Η βρετανική κοινότητα της Κένυα αναστατώνεται από ένα τραγικό συμβάν: την αποτρόπαια δολοφονία της νεαρής ακτιβίστριας Τέσα Κουέιλ. Ολα τα αποδεικτικά στοιχεία οδηγούν στον Αρνολντ Μπλαμ, έγχρωμο γιατρό, συνάδελφο και... εραστή της Τέσα. Τα μέλη της βρετανικής ύπατης αρμοστείας στο Ναϊρόμπι υποθέτουν πως ο Τζάστιν, σύζυγος της Τέσα, θα αφήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης στα χέρια τους. Βασανισμένος από τις τύψεις και ενοχλημένος από τις φήμες για τις απιστίες της συζύγου του, ο Τζάστιν θα καταπλήξει τους πάντες ξεκινώντας μια προσωπική «οδύσσεια» που θα τον ταξιδέψει σε τρεις ηπείρους αναζητώντας την αλήθεια. Εκμεταλλευόμενος τις προσβάσεις του σε απόρρητα διπλωματικά έγγραφα, θα θέσει τη ζωή του αρκετές φορές σε θανάσιμο κίνδυνο, ξεσκεπάζοντας τελικά μια συνωμοσία, που θα καταπλήξει ακόμη και αυτόν τον ίδιο: έναν ήπιο μα επίμονο κηπουρό... Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Ρέιτσελ Γουάις, Ουμπέρ Κουντέ, Μπιλ Νάι κ.ά.

«Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» (ALTER, 2.15), μια ρομαντική κομεντί αμερικανοβρετανικής παραγωγής 1999. Ο Μάικλ Χόφμαν μεταφέρει στη μικρή οθόνη την πιο δημοφιλή κωμωδία του Σαίξπηρ, με ένα σπουδαίο καστ. Η δράση μάς μεταφέρει στην Τοσκάνη στις αρχές του 20ού αιώνα, όπου σε μια έπαυλη ο δούκας Θησέας ετοιμάζεται να παντρευτεί την όμορφη Ιππολύτη. Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Κέβιν Κλάιν, Ρούπερτ Εβερετ, Στάνλεϊ Τούτσι, Καλίστα Φλόκχαρτ, Αννα Φρίελ, Κρίστιαν Μπάλε, Ντομινίκ Γουέστ, Σοφί Μαρσό κ.ά.

«Ζωή στη γη» του Α. Σισακό (ΕΤ3, στις 00.30). Στις τελευταίες μέρες του 1999 στο Παρίσι, βλέπουμε τον Ντραμάν να γράφει μια επιστολή στον πατέρα του στο Μαλί, τον οποίο αργότερα επισκέπτεται στο χωριό Σοκολό. Εκεί συναντά την όμορφη Νανά με την οποία φαίνεται να έχουν καλές πιθανότητες, αν και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας τους είναι τα τηλεφωνήματα από μακρινή απόσταση και το ταχυδρομείο. Μέσα από την ιστορία τους βλέπουμε τις αντιθέσεις μεταξύ Παρισιού και Σοκολό, τις διαφορές μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής καθώς οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τη θέση τους πάνω στη γη. Ο Σισακό δεν επαναπαύεται σε κάποια ψευδεπίγραφη αφομοίωση από τη γαλλική κοινωνία, αλλά αναζητά επίμονα τις ρίζες του. Παίζουν: Νανά Μπαμπί, Μοχάμεντ Σισακό, Μπουράμα Κουλιμπάλι, Μαχαμαντού Ντραμέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ