Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κανένας νέος ανασφάλιστος

Περιοδείες και εξορμήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε νέους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές

Ολο και περισσότεροι νέοι εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους, με καθεστώς «μαύρης εργασίας», ανασφάλιστοι, με μισό μισθό και χωρίς δικαιώματα. Οι αυξανόμενοι ταξικοί φραγμοί και η προώθηση της επιχειρηματικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αναγκάζουν τους νέους να δουλεύουν από μαθητές ακόμα, προκειμένου να «τα βγάζει πέρα» η οικογένειά τους. Αλλά και στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, οι νέοι που εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους αγγίζουν το 30% και το 60% αντίστοιχα.

Είναι αυτοί οι νέοι, τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που έχουν χιλιάδες λόγους να αγωνιστούν για δουλειά με δικαιώματα ταυτόχρονα με την πάλη τους για το δικαίωμα στη μόρφωση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις ανά την Ελλάδα με περιοδείες και εξορμήσεις απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους νέους και τις νέες να αγωνιστούν ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

  • Οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αθήνας διοργανώνουν περιοδείες - εξορμήσεις στις σχολές την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Στη Βόρεια Ελλάδα

Η ΚΝΕ οργανώνει περιοδείες, σήμερα Τρίτη:

  • Στο Νυχτερινό Σχολείο στην οδό Ικτίνου (Θεσ/νίκη), στις 6.30 μ.μ., με τον Δ. Παπατολίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στα Δημόσια ΙΕΚ Ευόσμου Θεσσαλονίκης, στις 2.30 μ.μ., με τον Δ. Τσιντικίδη, γραμματέα Θεσσαλονίκης και μέλος του ΚΣ.
  • Στο 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, στις 2.30 μ.μ., με τον Θ. Χρηστίδη, μέλος του ΚΣ.
  • Στα Νυχτερινά Σχολεία της Καβάλας, στις 6 μ.μ., με την Ρούλα Ζαρκάδα, μέλος του ΚΣ.
  • Στον ΟΑΕΔ της Ξάνθης, στη 1.30 μ.μ., με τον Αντώνη Ιορδανίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Την Τετάρτη 20 Φλεβάρη:

  • Στο Νυχτερινό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης, στις 6.30 μ.μ., με τον Θ. Μπιζαϊντέ, γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και μέλος του ΚΣ.
  • Στο Νυχτερινό Σχολείο της Ξάνθης, στις 5.30 μ.μ., με τον Δρόσο Τζελέ, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ