Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Περιορισμένη η προσέλευση στις κάλπες

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Στις κάλπες προσήλθαν χτες οι Πακιστανοί, με την αποχή να σημειώνει τη μεγαλύτερη νίκη σύμφωνα και με τις πρώτες εκτιμήσεις. Οι κάλπες άνοιξαν στις 5π.μ. ώρα Ελλάδας και έκλεισαν στις 2μ.μ. και τα αποτελέσματα αναμένονταν αργά το βράδυ. Παρά τις διαβεβαιώσεις των πακιστανικών αρχών για διενέργεια «ελεύθερων και δίκαιων εκλογών», οι ψηφοφόροι έδειξαν να τρομοκρατούνται τόσο από τις ισχυρότατες στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που κατέκλυσαν τα εκλογικά κέντρα και πλημμύρισαν τη χώρα, με τη δικαιολογία της πρόληψης των επεισοδίων και των «τρομοκρατικών επιθέσεων», αλλά και από τις πολύνεκρες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που στοίχισαν τη ζωή σε 40 ανθρώπους.

Οι χτεσινές εκλογές διενεργήθηκαν στη σκιά της έντονης πολιτικής και στρατιωτικής βίας που σημειώνεται στο Πακιστάν, έχοντας τη σφραγίδα του πρόσφατου πραξικοπήματος του Προέδρου, Περβέζ Μουσάραφ, προκειμένου να διασφαλίσει τη «νομιμότητα» της «εκλογής» του στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά και της δολοφονίας της ηγέτιδος του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν (ΡΡΡ), Μπεναζίρ Μπούτο.

Πηγές τόσο από το ΡΡΡ, όσο και από το PML - N του Ναουάζ Σαρίφ, κατηγορούν τον Π. Μουσάραφ και το κόμμα του ότι θα επιχειρήσουν μαζική νοθεία των αποτελεσμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ