Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Στη δημοσιότητα σήμερα το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Στη δημοσιότητα δίνει ουσιαστικά σήμερα ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, το νομοσχέδιο για τη συγκρότηση και τις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν στο μείζον πρόβλημα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Ο υπουργός Τύπου, σήμερα στις 10 το πρωί, σε έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΡ θα ενημερώσει τον πρόεδρο και τα μέλη του για το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου, που αφορά μεταξύ άλλων και το ΕΣΡ. Λίγες ώρες αργότερα, στις 2 το μεσημέρι, ο Δημήτρης Ρέππας θα παραχωρήσει συνέντευξη για το ίδιο θέμα στους δημοσιογράφους. Ο υπουργός Τύπου, δε χάνει την ευκαιρία μέχρι σήμερα να υποστηρίζει ότι με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και για το οποίο έχει γίνει μια «πολύ συστηματική δουλιά», το ΕΣΡ θα ανεξαρτητοποιηθεί και μάλιστα «πλήρως». Λίγες ώρες απομένουν για ν' αποδειχθεί πώς η κυβέρνηση «ερμηνεύει» και «παρέχει» μέσα από τις διατάξεις του νόμου την ανεξαρτητοποίηση του ΕΣΡ και μάλιστα σε εποχές που όχι μόνο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο παραμένει άναρχο, αλλά και αλλάζει ραγδαίως.

Στο μεταξύ, η επιτροπή του ΕΣΡ για τα ραδιόφωνα, που ήδη από χτες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε χτες το βράδυ προκειμένου τα μέλη της να παραβρεθούν στη σημερινή παρουσίαση των διατάξεων του νομοσχεδίου από τον υπουργό Τύπου. Η επιτροπή για τα ραδιόφωνα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΕΣΡ Σπύρο Φλογαΐτη, είχε προγραμματίσει να συναντήσει χτες και σήμερα εκπροσώπους των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου το ΕΣΡ να προχωρήσει στη μοριοδότηση των σταθμών που έχουν υποβάλει αιτήσεις για άδεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ