Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Αναλώσιμες εικόνες» τα παιδιά

Την προστασία των ανηλίκων από τις τηλεοπτικές εκπομπές και τους διαγωνισμούς ταλέντων, ζητά με επιστολή του ο Συνήγορος του Πολίτη, προς τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο.

Στην επιστολή τονίζεται ότι τα παιδιά γίνονται συχνά «αναλώσιμες εικόνες προς τέρψιν ενηλίκων» και μπαίνουν στη διαδικασία διαγωνισμών, κρίσεων, προκρίσεων, επιτροπών, μιμούμενα πρότυπα και συμπεριφορές ενηλίκων, ώστε να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η χρήση των παιδιών προς συγκίνηση του ενήλικου κοινού και αύξηση της τηλεθέασης και του κέρδους που αποφέρει από αυτή, μπορεί να συνιστά μια μορφή εκμετάλλευσης και να επιτρέπει στρέβλωση της εικόνας της παιδικότητας και αλλοίωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ηλικίας αυτής, όπως ο αυθορμητισμός και το παιχνίδι, καθώς τα παιδιά καλούνται συχνά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες προβάλλουν τη σεξουαλικότητά τους και απαιτούν την πρόωρη σεξουαλική τους ωρίμανση. Σημειώνεται δε, ότι οι συνέπειες είναι δυσμενείς τόσο στα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτές τις εκπομπές όσο και σε όσα τις παρακολουθούν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι οι Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προγραμματίζουν για το θέμα... ημερίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ