Κυριακή 24 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα επίπεδα του πληθωρισμού. Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η ΕΕ, η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί 2,0% το τρέχον έτος και 1,8% στη ζώνη του ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2005. Η προηγούμενη εκτίμηση του περασμένου Νοέμβρη ήταν 2,2%.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Κατά μισή εκατοστιαία μονάδα μείωσε η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (FED) την πρόβλεψη που κάνει, για το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας μέσα στο δωδεκάμηνο, από το «εύρος» 2,25% έως 2,75%, προηγουμένως, μόλις στο 1,3% έως (το πολύ) 2% τώρα. Από τους αναλυτές επισημαίνεται ότι η εκτίμηση οφείλεται σε παράγοντες, όπως η κρίση στην αμερικανική αγορά ακινήτων, η πιστωτική κρίση επίσης στις ΗΠΑ, αλλά και οι εξάρσεις της τιμής του «μαύρου χρυσού» διεθνώς...

ΥΦΕΣΗ 'Η ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ Μπορεί η βρετανική οικονομία να είναι σε τροχιά για την πιο απότομη επιβράδυνσή της, όμως ο κίνδυνος ενδεχόμενης ύφεσης είναι ελάχιστος, σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Sentance. Ο κ. Sentance ανέφερε πως ένα πάγωμα της ανάπτυξης θα βοηθήσει στη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά δεν έδωσε κάποια ένδειξη σχετικά με την ανάγκη μιας επικείμενης μείωσης των επιτοκίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ