Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Παραδέχονται τρομο-συνεργασία ... «εν αγνοία»

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ παραδέχτηκε χτες στη βρετανική Βουλή των κοινοτήτων πως χρησιμοποιήθηκε βρετανικό έδαφος στον Ινδικό Ωκεανό από πράκτορες της CIA για τη μεταφορά τουλάχιστον δύο υπόπτων για τρομοκρατία το 2002. Ολα αυτά ενώ υποτίθεται πως το Λονδίνο δε γνώριζε για τις απανταχού αερο-μεταφορές και τα βασανιστήρια κρατουμένων για «τρομοκρατία» από πράκτορες της CIA...

Λίγες ώρες μετά, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ισχυρίστηκε ακολούθως από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν, ότι «το σημαντικότερο πλέον είναι να ληφθούν μέτρα που να διασφαλίσουν πως δε θα επαναληφθεί το ίδιο ποτέ».

Το Λονδίνο παραδέχτηκε το θέμα αφού νωρίτερα ο Λευκός Οίκος και ο Μπους από τη Λιβερία όπου βρισκόταν παραδέχτηκαν ότι «διαπράχθηκαν λάθη» στη χρήση βρετανικού εδάφους στο Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό «εν αγνοία» της Βρετανίας, σχετικά με τη μεταφορά δύο κρατουμένων που είχαν κριθεί από τη CIA ύποπτοι για τρομοκρατία.

«Διαπράχθηκαν ατοπήματα στον τρόπο μετάδοσης πληροφοριών, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία στον αντιτρομοκρατικό τομέα με τη Βρετανία» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Γκόρντον Τζόντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ