Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Επιστρέφοντας στα ίδια;

Σκηνή από τη νέα σειρά «Περί ανέμων και υδάτων»
Σκηνή από τη νέα σειρά «Περί ανέμων και υδάτων»
Στις «ρίζες» του «ρεπορτάζ», επιστρέφει το MEGA, όπως θεωρητικά τουλάχιστον υποστήριξε ο χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου, κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού. Αφού και ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός έδωσε «ρέστα» στην ειδησεογραφία των ροζ ιστοριών, των βιασμών, των εγκλημάτων, των νονών της νύχτας και της ημέρας, αποφάσισε να επιστρέψει στις «ρίζες του μαχητικού ρεπορτάζ». Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν χτες κατηγορηματικός για τη «στροφή» του καναλιού στο ρεπορτάζ και στο άνοιγμα φακέλων με μεγάλα θέματα που αφορούν στην υγεία, στην οικονομία, στην ανεργία, στην παιδεία κλπ. Διακηρύξεις και ανακοινώσεις που σύντομα θ' αποκαλυφθούν στην «εικόνα», εάν όντως πάρουν σάρκα και οστά. Και μάλιστα σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός βασιλεύει και οι δείκτες της τηλεθέασης και η διαφήμιση, καθορίζουν το «είδος» του προϊόντος.

Αλλωστε, όπως είναι γνωστό και όπως τονίστηκε και χθες και από τον Νίκο Χατζηνικολάου και από τον διευθυντή προγράμματος Πέτρο Μπούτο, βρισκόμαστε σε μια εποχή που το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει και διαμορφώνεται διαφορετικά, με την εμφάνιση και νέων τηλεοπτικών σταθμών. Σε μία εποχή λοιπόν που καινούριοι τηλεοπτικοί σταθμοί - όπως ο τηλεοπτικός σταθμός, για παράδειγμα, του Σωκράτη Κόκκαλη - εισέλθουν στο τηλεοπτικό πεδίο, ο ανταγωνισμός θα οξυνθεί.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε και στις αποχωρήσεις του Παύλου Τσίμα και της Μαρίας Χούκλη, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι το «MEGA» έχει το «ντριμ τιμ». Υποστήριξε επίσης ότι το MEGA κάνει άνοιγμα και στο «εξωτερικό δελτίο ειδήσεων» και πως η ιεράρχηση των θεμάτων των δελτίων ειδήσεων του σταθμού θα έχει σαν βάση τη «σπουδαιότητα τω θεμάτων». Στις ενημερωτικές εκπομπές περιλαμβάνονται οι «Διαξιφισμοί» και το «Ενώπιος Ενωπίω», ενώ πρεμιέρα κάνουν νέες εκπομπές, όπως μεταξύ άλλων η «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, η καθημερινή εκπομπή της Αννας Παναγιωταρέα, και οι «Γκρίζες ζώνες» με τους Μαρία Καρχιλάκη, Κώστα Βαξεβάνη και Σωτήρη Δανέζη.

Στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του MEGA, αναφέρθηκε ο Πέτρος Μπούτος, ο οποίος παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα, τόνισε, ότι «βγαίνουμε στον ανταγωνισμό χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση». Μεταξύ των νέων ελληνικών σειρών είναι η σειρά «Περί ανέμων και υδάτων» σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Κάκιας Ιγερινού και με πρωταγωνιστές τους Θανάση Βέγγο, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ελένη Χατζηαργύρη, Σπύρο Παπαδόπουλο και Γωγώ Μπρέμπου. Οι συντελεστές της επιτυχημένης σειράς «Δύο ξένοι», Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου, φέτος δημιουργούν μία ακόμη σειρά με τίτλο «Τι ψυχή θα παραδώσεις...» με πρωταγωνιστές τους Ελένη Ράντου, Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Αββα Γαλανοπούλου, Παύλο Χαϊκάλη, Παύλο Κοντογιαννίδη, Γιάννη Μποσταντζόγλου. Στις νέες σειρές εντάσσεται και το «Σ' αγαπώ, μ' αγαπάς» με τη Δ. Παπαδοπούλου και τον Θ. Αθερίδη. Από το Νοέμβρη επίσης, αναμένεται να κάνουν την επανεμφάνισή τους και οι «Δέκα μικροί Μήτσοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ