Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κόντρα στους εμπόρους της εκτόνωσης

Με μια ωραία προκήρυξη, η Οργάνωση παρεμβαίνει στα σχολεία για τις πενταήμερες εκδρομές ...«της αρπαχτής»

«Κανένας να μην ξεφαντώνει πάνω στις ανάγκες και τα όνειρά μας. Οι εκδρομές να είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές».

Με αφορμή τις πενταήμερες εκδρομές «της αρπαχτής» και την τεράστια επιχείρηση με τζίρο εκατομμυρίων που στήνεται κάθε χρόνο στα σχολεία, η ΚΝΕ, μ' ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο φυλλάδιο, καλεί τους μαθητές να διεκδικήσουν και να δώσουν ποιοτικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά στις εκδρομές, ώστε να μην είναι μια «εκτόνωση που μας πουλάνε για να δώσουμε συγχωροχάρτι στο ασφυκτικό σχολείο, για να ξεχάσουμε την αφύσικη ζωή που ζούμε».

Η ΚΝΕ διεκδικεί: Οι εκδρομές είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι δικαίωμα. «Στην αρχή της χρονιάς να αποφασίζουμε για όλες τις επισκέψεις στη φύση, σε θέατρα, σε συναυλίες, σε τόπους δουλειάς, σε αθλητικά γεγονότα, για τις πολυήμερες εκδρομές. Καμιά απειλή με τις εκδρομές όταν κινητοποιούμαστε».

Να είναι δωρεάν για να μπορούν όλοι οι μαθητές να πάνε. «Για να μη γίνονται τα σχολεία μας μαγαζάκια των πρακτορείων. Μέχρι τότε να εκδίδονται αποδείξεις για όλες τις οικονομικές δοσοληψίες και να δίνεται λόγος στη Γενική Συνέλευση του σχολείου».

Οι μαθητές να έχουν λόγο για τον προορισμό και το περιεχόμενο της εκδρομής. «Αποφασίζει το σχολικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή του συλλόγου γονέων, καθηγητών και βεβαίως του 15μελούς. Προγραμματίζονται εκδηλώσεις του σχολείου, π.χ., θεατρικά, εκθέσεις, συναυλίες των σχημάτων μας».

Να είναι ασφαλείς κατά τη μεταφορά και την παραμονή τους.«Αποκλειστικά υπεύθυνα είναι τα αρμόδια υπουργεία. Να πληρούν οι εταιρείες μεταφοράς, τα ξενοδοχεία και οι χώροι επίσκεψης τους όρους ασφάλειας (κατάσταση μέσων, χωρητικότητα, αντισεισμική προστασία, κλπ.). Να εξασφαλίζεται παρουσία γιατρού».

Η ΚΝΕ υπογραμμίζει το δικαίωμα στο ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, «που θα μας μορφώνει, θα διαπαιδαγωγεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες, θα μας αφήνει ελεύθερο χρόνο, θα προωθεί τη δημιουργία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό», αλλά και το δικαίωμα για μια φυσιολογική, όμορφη ζωή,«για να μη φοβόμαστε ότι θα κριθεί η ζωή και το μέλλον μας από πέντε μέρες διακοπών. Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμά μας, όχι 3ήμερο ή 5ήμερο διάλειμμα. Για να μη ζούμε με το άγχος αν μας φτάνουν τα λεφτά. Σήμερα για φροντιστήρια και την εκδρομή, αύριο για τους λογαριασμούς, για τη ζωή γενικά...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ